Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunBir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz!

Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz!

İskenderun Kadın Platformu, Muğla´da katledilen Pınar Gültekin davasında verilen karara tepki gösterdi.

Sağlıklı Yaşam Parkı´nda İskenderun Kadın Platformu´nun basın açıklamasına katılan kadınlar, “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” pankartı ve Pınar Gültekin´in fotoğraflarını taşıdı, “Pınar Gültekin isyanımızdır, bir kişi daha eksilmeyeceğiz, Pınar için adalet istiyoruz, koruma, aklama, yargıla; erkek adalet değil, gerçek adalet” sloganlarıyla süreci protesto etti.

İskenderun Kadın Platformu adına ortak açıklamayı okuyan Ece Dil, “Kadınlar için adalet sağlanana kadar mücadelemizden vazgeçmiyoruz” dedi.

21 Haziran´da Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla Pınar Gültekin´i katleden failin ödüllendirildiği savunulan açıklamada, Cemal Metin Avcı´nın eyleminin müebbet hapis cezası olmasına rağmen haksız tahrik indirimi sonucunda 23 yıl hapis cezası aldığı, suça iştirak eden, suçun delillerini saklayan kardeşi, eşinin beraat ettiği kaydedildi.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütünün 2019 verilerinde erkeklerden fiziksel ve cinsel şiddet gören kadın oranı yüzdü 38´le birinci sırada olduğu da kaydedilerek açıklamada; “İstanbul sözleşmesinin kaldırılması erkeklere cesaret veriyor. Çünkü biliyorlar ki ne yaparlarsa yapsınlar takım elbise giyince aklanıyorlar. İstanbul sözleşmesinin zorlayıcı yaptırımları olmadığında kadınları bedenleri üzerinde tasarruf hakları ortaya çıkıyor. Çünkü onlar çok mağdurlar. Mağduriyet yaratmak için sosyal medya yandaş medya onların şakşakçılığını yapmaya devam ediyor. Tüm çirkinliklerine rağmen Pınar Gültekin güzel gülüşüyle mücadelemize güç katıyor. Biz nüfusun yarısı hayatın kendisiyiz.” ifadeleri kullanıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER