Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaKöşe YazılarıBir Tuğlaya Cennet...

Bir Tuğlaya Cennet…

Hz.Muhammed Efendimizin (sav) gaybetinden yaklaşık 200 yıl sonra dünyaya gelen ünlü muhaddis Buhari zamanında,yaklaşık olarak 700 000.(yedi yüz bin) hadis olduğu bilinmektedir.buhari bunlardan yaklaşık 7000(yedi bin) hadisi sahih kabul etmiş ve 693 000.(altı yüz doksan üç bin) hadisi reddetmiştir, iyide etmiştir. Ama neye göre ve neden ve hangi sıfatla 7000’ni kabul edip 693 bini reddettiğini bilmiyoruz. Bundan anlıyoruz ki, ünlü muhaddisler birbirlerinin rivayet ettikleri hadislerde dahi ittifak etmemişlerdir.

İşte islama ne olduysa, bu kimi yalan, kimi sahte, kimi güç ve parayla yazdırılmış hadislerden olmuştur. Özellikle ülkemizde bu yalan ve mesnetsiz ve Kur’ana ters olan hadislerin yüzünden din: başörtüsü, namaz ve oruca indirgenmiş bunun dışında olmazsa olmaz olan adalet,iyi niyet, salih amel, nefs ile cihad, doğruluk, doğru ibadet, emri bilmaruf ve nehyi anilmünker (iyiliğe emredip inkardan sakındırmak) dinin sıradan ve önemsiz ayrıntıları olmuştur. Hem de Kur’anın açık emirlerine rağmen. Ve bundan cesaretlenen sözde allameler işi daha da hafifletip cenneti bir tuğlaya satmaya başladılar.

Kuran derki:(Ey iman edenler! Allah’ın ve Resulünün önüne geçmeyin! Allah’tan korkun! Allah gerçekten çok iyi duyan ve gereğince bilendir.hucurat 1) O halde Allah’ın ve Resulünün söylemediği ve emretmediği bir şeyi birileri istedi diye dayatmak küfür ve nifaktır.

Yüce Rabbimiz peygamberini bile bu konuda uyarmış ve şöyle demiştir.( Rabbinden sana vahyedilene uy! Allah, yapmakta olduklarınızdan en iyi biçimde haberdardır.ahzab 2)

Yeryüzündekilerin çoğuna uyarsan seni ALLAH’ın yolundan saptırırlar. Onlar ancak zanna uyuyorlar ve onlar sadece tahminde bulunup saçmalıyorlar.. ( En’âm 6 )


Her dini grup binlerce mezhep, tarikat ve cemaat tarafından binlerce FARKLI İNANIŞA bölünmüş durumda. Ve bırakın mezhepleri tarikatlar dahi kendi içindeki farklı kolları tekfir ediyorlar. Günümüz tuğla tüccarları ile elele vermişler, islamı, dünya kamuoyunun gözünde küçük düşürüyor ve islam gençliğini dinden soğutuyorlar.

Öyle ya. Hayber savaşında ölen bir Müslüman savaşçı heybesinde çalıntı bir hırka var diye şehit sayılmıyor da, maalesef şu aralar tecavüz ve işkencelerle anılan Kuran kurslarına bir tuğla götüren cennete gidiyor. (isteyene istediği kadar haber linki gönderebilirim) İşin tuhaf tarafı da bu iletişim çağında herkesin herşeyden haberli olduğu bir ortamda birilerinin buna inanabileceğini zannetmeleridir. Belki inanan saflar çıkar ama bildiğim bir gerçek var ki bu sözü söyleyenin kendisi kesinlikle inanmıyordur.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER