Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaKöşe YazılarıBir Ülke İstiyorum…

Bir Ülke İstiyorum…

İçinde özgürce türkü söyleyebilmek için ölmenin gerekmediği bir ülke. Helin’in ne ve kim olduğu beni hiç ilgilendirmiyor, inancı veya siyasi görüşü de umurumda değil. Faşist bir tutum ile onun hayallerini ve özgürlüğünü prangalayanlar bir insana kıymış oldu, bu yüzden suçludurlar ve umarım bir gün bunun hesabını verirler.

Bir Ülke İstiyorum…

Ölüm orucunu seçmiş olması onun tercihi olabilir, her ne kadar davasına hizmet etmedi ise de öldü. onu sevenlerin bu süreçte ne acılar çekeceğini düşünmeden yitti gitti. Ona bu zulmü reva görenler tabi ki sevinecek yani basit ve değersiz egolarını tatmin edecekler bir nevi. Muhakkak ki oruçlu olduğu süreçte bir umudu vardı başaracağım diyordu belki, ama ona bu zulmü reva görenlerin vicdan azabı duyup ona hakkını iade edeceklerini zannetmesi de onun yanlışı oldu herhalde.

Bir ülke istiyorum…

Çok okuyan düşünen, yerel ve evrensel değerleri içselleştiren ve bunu aidiyetine ve sanatına yansıtan, sanatını icra ederken hiçbir inanç veya politik görüşe yüksekten bakmayan, ve her daim yaptıkları ve icra ettikleri ile insanları aydınlatan sanatçıların olduğu bir ülke.

Bir ülke istiyorum…

Kendi ülkelerini satmış veya korkarak gelmiş olsa da, mültecileri ve özellikle çocuklarının fuhuş ve organ mafyalarında yitmelerini engelleyen. Ucuz iş gücü olarak kullandırmayan ve istismar edilmelerine fırsat vermeyen bir ülke….

Bir ülke istiyorum….

Bu ülkede yaşayan herkesin eşit ve özgür olduğu, hiç kimsenin dinini, inancını, politik görüşünü, söylemekten çekinmediği ve bu yüzden hak etmediği hiçbir kötü muameleye maruz kalmadığı, devletin her kademesinde her ırk inanç ve milliyetten insanların makam ve mevki sahibi olduğu bir ülke….

Bir ülke istiyorum….

Klavye başında hasbelkader vatan yazmasını becerebilen ödleklerin vatanseverliğin sahibi olmadığının bilindiği, vatani borcunu ya bedelli olarak taksitle ödemiş yada sahte raporlarla çürüğe ayrılmışların şehitliği övmediği, her vatan sağolsun lafının, vatanın aslında insanın evladı, yiten canı olduğunun bilinmesi gerektiği ve savunma amaçlı savaşların dışındaki hiçbir savaşın kutsal olmadığının bilinmesi gerektiği bir ülke…..

Bir ülke istiyorum…

Yoksulluğun kader olduğunu anlatan şarlatanların trilyonluk villalarda oturmayıp milyonluk arabalarda fink atmadığı. Peygamberimizin (saav) mütevazi hayatını anlatıp bundan nemalananların bir toplantısının masrafının bin tane fakiri doyurabileceği bir tezat ın olmadığı bir ülke….

Bir ülke istiyorum…

Yalancı sahtekar politikacıların olmadığı, insanların hepsinin kim ve ne olduğuna bakmadan birbirini deliler gibi sevmesini ve ateşler gibi sarılmasını istediğim bir ülke.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER