Cuma, Haziran 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBİRLEŞİK KAMU-İŞ İŞ BIRAKTI

BİRLEŞİK KAMU-İŞ İŞ BIRAKTI

TERÖRÜ LANATLEDİLER.

Ankara’daki 10 Ekim 2015 günü terörün can aldığı terörü lanetlemek için Birleşik Kamu-İş Sendikası Konfedersayonu bir günlük iş bıraktı. İş bırakmanın arkasından İskenderun’da eski bit pazarında bir basın açıklaması yapıldı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu adına adına basın açıklamasını Eğitim-İş İskenderun temsilcisi Hasan Kuş yaptı.
Kuş, 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkede çığlıklar yükseldiğini, insanların acılar içinde emperyalizmin terör örgütlerini harekete geçirdiğini, alçakça saldırılarda yüzlerce insanın teröre şehit verdiklerinin altını çizdi. Terörü lanetlediklerini ifade etti.
Kuş “13 Yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarı ve Saray iç ve dış barışımızı bozmuş, ülkenin barışını, birliğini, kardeşliğini emperyalizme tercih etmiştir. 7 Haziran sonrası çıkan iradeyi hiçe saymıştır. Uzlaşı içinde bir hükümet kurma yerine, yurttaşların can güvenliğini dahi koruyamayan basiretsiz geçici hükümete ülkeyi mahkum etmiştir. Türkiye’yi sonu olmayan karanlığa sürüklemek amacıyla var gücü ile hareket etmektedir.”
AKP HESAP VERMEK ZORUNDADIR.
Kuş “Ülkemizde meydana gelen bombalı, kanlı eylemlerin failleri bir türlü ortaya çıkarılmamaktadır. AKP hükümeti bunun hesabını vermelidir. Başkentin göbeğinde miting güvenliği sağlayamayan bir hükümet sorgulanmalıdır. Siyasal iktidar olayın faillerini ortaya çıkarmadığı sürece soru işaretlerinin adresi, AKP hükümeti olacaktır. Olayın faillerini ortaya çıkarmazlarsa, bu ülkenin içişleri bakanı, emniyetin başındaki insanların “ama” sız, mazeretsiz, olarak istifa etmeleri gerekmektedir. Çünkü bu bomba Başkentin kalbine “insanlığın” kalbine atılmıştır.”
TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR
Kuş “ Biliyoruz ki terör nereden gelirse, gelsin insanlık suçudur. Bu nedenle Suruç’ta ölen gençlerde, Dağlıca’da şehit olan askerler de, Diyarbakır’da çocuğunun ve eşinin gözleri önünde şehit edilen polis de ve son olarak Ankara’nın göbeğinde yaşanan insanlık dışı katliamda ölen emekçiler ve gençler bizim evlatlarımız ve kardeşlerimizdir.
Bunun için; Ankara’daki katliamda kaybettiğimiz yurttaşlarımızı anmak ve acıyı paylaşmak, Yurttaşlarımızın en temel hakkı olan yaşama hakkına sahip çıkmak, terörü, terörü siyasete alet edenleri ve terörden nemalanları kınamak amacıyla, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak 12 Ekim Pazartesi günü iş bırakıyoruz” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER