Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberBirleşik Kamu İş Konfederasyonu Hatay İl Temsilcisi Sadış:"Açlık Sınırı 2 Bin 900...

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Hatay İl Temsilcisi Sadış:”Açlık Sınırı 2 Bin 900 Lirayı Geçti!

 

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Hatay İl Temsilcisi H. Suat Sadış, açlık sınırının 2 bin 900 lirayı geçtiğini ileri sürdü.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Hatay İl Temsilcisi Sadış:”Açlık Sınırı 2 Bin 900 Lirayı Geçti!

Sadış, sendika binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında, iktidarın, Türk lirasının değerini koruyamaması, dolayısıyla fiyat istikrarını sağlayamamasının faturasını dar ve sabit gelirlilere çıktığını öne sürdü.

Enflasyonun yükselişini sürdürmesi yoksulluğu daha da artırırken, açlık riskini de büyüttüğüne dikkati çeken Sadış, şöyle devam etti:

“Dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 2 bin 907 liraya yükseldiği ağustos aylında yoksulluk sınırı ise özellikle döviz kurundaki artışa bağlı olarak diğer harcamalarda gözlenen yüksek oranlı artışların etkisiyle 10 bin 506 liraya kadar çıktı. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun Ar-Ge birimi KAMU-AR’ın, dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için tüketmesi gereken gıda miktarlarını esas alarak belirlediği açlık sınırı ile gıdanın yanı sıra diğer ihtiyaçlarını da yoksunluk hissi duyulmadan karşılayabilmesi için yapması gereken gıda dışındaki harcamaları dikkate alarak hesapladığı yoksulluk sınırı araştırmasının ağustos ayı sonuçları açıklandı.

Dört kişilik bir ailenin gıda yoksulluğu sınırının ağustosta 2 bin 907 liraya yükselmesinde, süt – yoğurt, ekmek, un, makarna-şehriye gibi gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışları belirleyici oldu.

Dört kişilik bir ailenin insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşayabilmesi için yapması gereken zorunlu gıda ile gıda dışı harcamaların toplam tutarını gösteren yoksulluk sınırı ise ağustosta bir önceki aya göre yüzde 1 oranında artarak 10 bin 402 liradan 10 bin 506 liraya yükseldi.

Ocak-Ağustos döneminde yüzde 7 oranında artış kaydedilen yoksulluk sınırında son bir yılda ise yüzde 11,3 oranında artış yaşandı. Yoksulluk sınırında ağustosta bir önceki aya göre 104 lira artış olurken, son bir yıllık artış ise bin 64 lirayı buldu.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER