Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayBirlik Sağlık Sen'den imam tepkisi

Birlik Sağlık Sen’den imam tepkisi

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Birlik Sağlık Sen Hatay İl Temsilcisi ; “Deprem şehitlerine yapılan hakaret asla kabul edilemez. Buna cüret edenler kanun önünde hesap verecek “ dedi.

 

Birlik Sağlık Sen İl Temsilcisi YILMAZ  yaptığı açıklamada;

İlimizde 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezi gerçekleşen depremde on binlerce insanımızı kaybettik. Yüzyılın felaketetinde Hatay halkı büyük kayıp ve acılar yaşamıştır. Hatay’da ne acıların sınırı var ne de kayıplarımızın. Ateşin düşmedi ocak yakmadığı yürek kalmamıştır.

Hal böyle iken bir din görevlisinin çıkıp şehitlerimize kokmuş demesi  izahı mümkün olmayan bir akıl tutulmasıdır. Böyle bir söylemi nedeni ne olursa olsun asla kabul edilemez. Ayrıca aynı konuşmasında “ Diğerlerinin cenazeleri kokmuş iken , Suriyeli bir vatandaşın mis gibi kokuyor” demesi halkı alalen kin nefrete itmektedir.  Üstelik bunu dini bir sohbet havasında sunması ayrıca bir din tüccarlığıdır. Konuşmasında “ Cenazelerin yıkandığı esnada böyle bir olayın gerçekleştiğini idda ederek yalanlarla bu ayrımclığı hakareti süsleme cabasındadır.  Hatay halkının bir ferdi, o anı yaşamış ve eşine ancak 7. Günü ulaşmış kardeşim Abdullah GÜL’ÜN yaşadıklarına şahitlik etmiş biri olarak  ifade etmek isterim ki o dönemde biz değil cenazelerimizi yıkayacak suyu içecek suyumuz dahi yoktu.

Bu sözde din adamının böyle bir söylemlerle insanların acıları üzerinden nasıl bir menfaat sağlamaya çalıştığı anlaşılmaz.  Ki her iki cihan perveri Peygamber Efendimiz (sav) bir müslüman ne yapmaz diye sorulan soruya “ Müslüman yalan söylemez “ diye buyurmuştur. Bu zat  hutbede başkasından duyduğunu idda ettiği olayı sanki kendi yaşamış gibi göstererek  cami cematını yanıltmıştır

 

YILMAZKonuşmasının sonunda; “Biz Bask olarak her daim mazlumların yanında zalimlerin karşısında durduk. Bugün de yaşanan acılar üzerinden menfaat sağlamak için halkın değerlerine hakaret edenlerle kanun önünde hesap vermesi için sonuna kadar mü”cadele edeceğiz. Sözde din adamı için avukatımız Mehmet Şükrü YILMAZ aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Adalete güvencimiz sonsuz. Türk adaleti böylesine pervasızca insanların değerlerine hakaret edenlere gereken cevabı vereceğine inancımız sonsuz. Ayrıca diyanet İşleri Başkanlığının da bu şahıs için gerekeni yapmasını bekliyoruz. Yoksa bu onlar için bir leke olarak kalacaktır. dedi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER