Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“BİZ BU SEÇİMDE BU İKTİDARI YOK EDECEĞİZ”

“BİZ BU SEÇİMDE BU İKTİDARI YOK EDECEĞİZ”


HDP Hatay Milletvekili adayı Barış Atay Arsuz’da halk toplantılarına ve HDP seçim irtibat bürosu açılışına katıldı. Açılışa HDP İl eş başkanı Sultan Başaran, il yöneticileri, İskenderun ilçe yöneticileri ile milletvekili adayları katıldı. Sultan Başaran konuşmasında seçim barajına dikkat çekerken İlçe eş başkanı ahmat Çahan sandıklara sahip çıkacaklarını vurguladı.

Seçim irtibat bürosunun açılışında konuşan Atay, “Her şey çok net, biz bu seçimde bu iktidarı yok edeceğiz. Bu bir seçim değil artık bu bir özgürlük, bağımsızlık mücadelesi ve biz bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü; mafyalaşmış şirket gibi yöneten, tek kişinin emrinde olan bir iktidara teslim etmeyeceğiz. Bunun için en önemlisi o barajı yıkmak. Bu barajı beraber yıkacağız, Var mısınız?” diye sordu.
“Şunun sözünü veriyoruz nerede olursak olalım, hangi arkadaşımız olursa olsun HDP’nin barajı geçmesiyle beraber sizlerin mücadelesini sokaktaki mücadeleyi meclise taşıyacağız. Sadece mecliste vekil olmak yetmez. Eğer berabersek, mücadelimizi omuz omuza beraber yürütüyorsak, yan yanaysak o zaman macadeleyi kazanma şansımız var demektir.
Çocukluğumuzdan beri bulduğumuz her fırsatta koşa koşa geldiğimiz Arsuz şurası, İskenderun, Karaağaç, Nardüzü… burası aslında kalbimiz yüreğimiz her şeyimiz bir atıyor sizlerle… Birçok sorununuz olduğunu biliyorum .
Bölgedeki çevre sorunlarına da dikkat çektiği konuşmasında Barış Atay Mengüllüoğlu, “Çevlik’ten Yumurtalık’a kadar rüzgar gülleri yapılmak istendiğine, bunun zaten bitmekte olan tarımı tamamen bitirmek derdindeler, hayvancılığı bitirmek derdindeler, güzelim ormanlarda yaşayan yaban hayatını bitirme üzereler…
Sizin ne istediğiniz ne söylediğinizi sizin ne için çığlık attığınızı hiç kimsenin dinlemediği bu sistem içinde koca bir delik açacağız ve biz bu sistemi beraber yıkacağız, yeniden inşa edeceğiz. Kadınların mücadelesini gençlerin mücadelesini, yoksulların mücadelesini bütün ötekileştirilenlerin mücadelesini hep beraber vereceğiz ve bundan sonra hayal ettiğimiz, özlediğimiz, beklediğimiz Türkiye’nin güzel günleri için hep birlikte yürüyeceğiz.” diye konuştu.

Çetin Sakallı da ülkede demokrasi ihtiyacını vurguladı. Sakallı diktötörlük olarak adlandırdığı sistemin geleceğe bir nokta koymak üzere olduğunu ifade ederken adaylardan Kerem Nalbant HDP’nin baraj sorunu olduğuna dikkat çekti, hatay’dan oluşacak güçlü dalganın bu beklentiyi boşa çıkaracağını kaydetti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER