Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun"Biz de ayrımcılık siyaseti olmaz

“Biz de ayrımcılık siyaseti olmaz

Cumhur ittifakı  Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk  partisinin İskenderun  belediye başkan adayı Mehmet Dönmez, teşkilat yönetimi ve partililerle İGC’de basın mensupları ile bir araya geldi.

Öntürk İGC ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse dayanışma hali olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez'”  şeklindeki ifadeleriyle ilgili açıklamada bulundu ve “Biz de ayrımcılık siyaseti olmaz.” dedi

Belediye Bütçesi Yetmez

Belediyenin bütçesinin, bu şehrin ayağa kalkmasına yetersiz olduğuna işaret eden Ak Prati HBB Başkan adayı Mehmet Öntürk “Yetmez. Bu bütçeyle bu şehri nasıl ayağa kaldıracak açıklasınlar. Eğri oturup yalan mı konuşacağız. Bize yakışır mı? Bizim tek derdimiz şehrimizi ayağa kaldırmak. Cumhurbaşkanımız hiçbir zaman ayrımcılık yapmadı, yapmaz. Demek istediği şu, konuşmanın metninde de onu söylüyor. Diyor ki; burada el birliği ile bu işi yapmamız lazım. Geçmiş dönemlerde yapılanları görüyorsunuz, yapılamadı, edilemedi, hizmet gelmedi. Yoksa biz hiçbir belediyenin bir kuruşunu kesmedik arkadaşlar” diye konuştu.

Biz de ayrımcılık siyaseti olmaz.”

Sosyal medyadaki ‘Kim bana oy verirsen sana ne kadar hizmet getiririm’ paylaşımı hakkında da Öntürk şunları söyledi: “Bizde böyle bir şey olmadı, olmaz. Konuşma metinlerinin bir kısmını alıp da buradan bir şey yapmak, manipüle etmek, siz bu insanları bugün tanımıyorsunuz. Bizi de 22 yıldır tanıyorsunuz. Cumhurbaşkanımızı da daha uzun süredir tanıyorsunuz. Biz Hakkari’ye de aynı yolu yaptık, aynı hastaneyi yaptık, Tekirdağ’a da. Şırnak’a da aynısını yaptık, Kars’a da. İstanbul’ ada, Hatay’a da. Biz de ayrımcılık siyaseti olmaz.”

Hatay’ımız bir olsun, beraber olsun, 

Deprem sonrasında Hatay’ın toparlanması için daha büyük bütçeye ihtiyaç duyulacağına işaret eden Öntürk “Sadece Hatay’ın alt yapısına şuan İskenderun ve Antakya 340 milyon Euro gidecek. Kaç para; 11 milyar. Büyükşehir 5 senede tüm bütçesini buna ayırsa yapabilir mi? Açık konuşalım. Birbirimize kenetlenelim, hızlı olalım. Mümkün mü seçmenimiz şu olursa bu olur demek yakışır mı bize böyle bir şey. Ama biz diyoruz ki; Hatay’ımız bir olsun, beraber olsun, tüm renklerimizle beraber gövdemizi taşın altına koyalım. Muhalefet kime edeceksek, nereye edeceksek hep beraber edelim. Ve Allah’ın izniyle şu şehrimizi tarihini, medeniyetini, kültürünü tüm renkleriyle koruyup tekrar geri eskisinden daha güzel bir hâle getirelim. Derdimiz bu” şeklinde konuştu.

“İskenderun’un sorunlarını biliyoruz.

   

İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Dönmez de Hatay’ın her ilçesinin hak ettiği hizmeti alabilmesi için yola çıktıklarını ifade ederek “İskenderun’un sorunlarını biliyoruz. Söylediklerimizi eyleme geçirmeyi biz sahada göstereceğiz. Problemleri biliyoruz, problemlerin farkındayız, itirazların farkındayız, çözüm önerilerinin farkındayız çok kısa sürede Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları vardı. Bu talimatları yerine getirmek amacıyla biz canla başla sahada olacağız” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER