Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haber“Biz doğuruyor, biz doyuruyoruz!”

“Biz doğuruyor, biz doyuruyoruz!”

 

DOĞAKA ve KAGİD Koordinasyonunda, ATSO ile İTSO İşbirliğinde Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Girişimciliği Çalış tayı  gerçekleştirildi.

 

 

Çalış tay da Hatay Defne Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Doğaya Dönüş Derneği Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Nidal  Özdemir “Tarımda Kadın Olmak” konulu sunum yaptı.

 

‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ nesillerin çoğalmasını sağlamak kadının her alanda güç kazanmasından geçtiğine işaret eden Özdemir  “İş hayatında kadınların  % 80’nin sosyal güvencesi yok, bu TÜİK’in resmi rakamları. Biraz daha farklı olabilir rakam. Kadınlar kırsal ekonomi için hayatı öneme sahiptir, çünkü gıda üretiminin %60 ile %80’inden sorumlular. Aslında insanlığı, Türkiye’yi biz doyuruyoruz. Daha doğrusu biz doğuruyoruz, biz doyuruyoruz” dedi.

 

Türkiye’de tarımda çalışan kadınların% 65’inin ücretli yevmiyeli, %1,4’ünün işveren, %9,3’ü kendi hesabına çalışıp parasını kazanabildiğini ve %24,1’i ücretsiz aile işçisi olarak yer aldığının altını çizen Özdemir “En çok hizmet sektöründeyiz, %26 tarımdayız,/ 14 sanayide, %1 inşaat faaliyetlerinde, değiliz bile.

Tarımda çalışan kadın demek işsiz demek aslında, tarımda çalışan kadınların% 1,4’ü işverense aslında tarımda işsiz demek. Tarımda kadın olmak yoksulluk demek, yeterli eğitim alamamak, okula gidememek, aynı zamanda sağlık güvencesiz demek” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER