Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGüvenlikBiz Kıyı Kenar Çizgisi Mağduru Değiliz. İşgalci Hiç Değiliz

Biz Kıyı Kenar Çizgisi Mağduru Değiliz. İşgalci Hiç Değiliz

Deniz- Çevlik Sahil Yolu kıyı kenar çizgisi olarak adlandırılan hazine arazisi üzerindeki yıkım çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlar yıkım çalışmalarına direnmeyi sürdürüyor.

Kıyı kenar çizgisi mağduru ve işgalci olmadıklarını dede ve atalarından kalan mirslarının ellerinden alınmak istediğini söyleyen Deniz- Çevlik sahil yolu mağdurları basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Deniz Sitesin Fırat Cafede gerçekleşen basın açıklamasına; DSP Samandağ İlçe başkanı Haydar Süslü, HDP Samandağ İlçe eş başkanı Naim Özbek, Sözümüz Var meclisi kurucularından Ayhan Kara, Samandağ belediye başkan adayı Yusuf Kuzu, SATİYAD başkanı Tahsin Boğday, STATİKDER başkanı Sevsen Günay, Akdeniz Kültür Danışma Derneği başkanı Mevlüt Oruç , İlçemiz avukatlarından Av. Zeynel Kadayıfçı ve çok sayıda kişi destek verdi.

Deniz – Çevlik sahil yolunda bulunan 10 yıldan beri ikamet ettiğimiz ev ve iş yerlerimiz yıkılmak isteniyor. Evvela şunu söyleyelim ki biz kıyı kenar çizgisi mağduru değiliz. İşgalci hiç değiliz. Dede ve atalarımızın malları üzerinde alınan kararlar uygulanmaya çalışılıyor. Maalesef birkaç kanalda verilen haberlerimiz “KAÇAK YAPI” başlığı altında çıkmıştır. Kaçak yapı denilen yerlerin her birinin tek tek elektrik ve su sayaçları vardır. Keza iş yerlerimizin ruhsat ve vergileri tamdır. Hepimiz imar barışlı kanunundan faydalandık ve yapı kayıt belgelerini aldık. İmar barışı kanununu gereği yapı kayıt belgesi olan yapı ile ilgili alınmış olan karar düşer ve bakanlık kararı olmadan yıkım yapılamaz. Belediyemiz yasal projelerle hukuka aykırı ve suç teşkil eder yıkımlar yapmaktadır. Birkaç ay önce almış olduğumuz yapı kayıt belgeleri geçersiz sayılmıştır.

Hiçbir yasal dayanak sözkonusu olmadan yıkıma gelinmiştir. Biz dava açıp durdurduktan sonra bir Cuma günü mahkeme açamaması için üç gün süreli yasal olmayan ve hiçbir imzası olmayan tebligatlar dağıtılmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tüm Türkiye’de yapı kayıt belgelerini denetlemek üzere İl İl komisyonlar kurmuştur. Bakanlığın prosedüre uygun bir bilirkişilerden oluşturacağı yetkili komisyonlar Hatay’da yapı kayıt belgelerinin geçerli olup olmadığı kararını vermesini her yetkili beklemelidir. Bunun dışında yapılan herşey yasalara aykırıdır, büyük bir suçtur. Yapılan bu yasadışı uygulama ile güvenlik güçleri ile karşı karşıya gelmemiz sağlanmaktadır. Biz Samandağ turizminin küçük ve orta ölçekli birer parçasıyız. Ülkemizde bütün kanunlara tabiyiz. Böyle kalmakta istiyoruz. Projenizi gördük ve inceledik. Karşısında değiliz ancak biz bu projenin neresindeyiz? Projenizde park, ot, çiçek var ama bizler neredeyiz? Bunları baştan beri üstüne basa basa söyledik. Şimdi bir kez daha söylüyoruz. Trilyonları bulan zararlarımızı oturup basın önünde tartışalım. Bugüne kadar hiçbirimize tek kuruş ödenmedi. Ancak Samandağ’ında bize para verildiğinin dedikoduları dolaşıyor. Zaten bu açıklamamızdaki amacımız bu algı kirliliğini yok etmektir. Umarız bu Deniz-Çevlik sahil yolunda mağdur olan vatandaşlarımıza biraz ses oluruz ve umarız yaratılan bu yanlış algıyı biraz olsun yıkarız. Belediye yetkilileri ve sayın başkanımızdan istediğimiz basın karşısında yüzyüze sözlü değil yazılı beyanlarda bulunmasıdır.”denildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER