Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayBiz Suriyeli Düşmanı Değiliz!

Biz Suriyeli Düşmanı Değiliz!

Zafer Partisi kurucular kurulu üyesi Hataylı hemşerimiz Yelda Döne Çelik, Zafer partisi olarak Suriyelilere düşman olmadıklarını söyledi.

Asıl meselenin “EGEMENLİK” meselesi olduğunu ifade eden Yelda Döne Çelik “Suriyeli mülteciler konusu farklı bir boyut kazanmıştır. Bu mesele artık tam anlamıyla EGEMENLİK meselesidir. Yoksa bizler yabancı düşmanı değiliz. Bu mesele yabancı düşmanlığı yada yardım meselesi de değil; EGEMENLİK meselesidir” dedi.

Suriyelilerin Türkiye’de kontrolsüz çoğalmasının yanısıra; Türk halkının sosyal yaşamını da olumsuz yönde etkilediğini de değinen Zafer Partisi kurucular kurulu üyesi Yelda Döne Çelik “Türkiye’de beş bin, on bin, elli bin, hatta beşyüz bin Suriyeli olsa hiç kimse eleştirmezdi. Nitekim yaklaşık yüz bin Ermeni Türkiye’de çalışıyordu ve hiç birimiz bunu sorun yapmadık. Fakat artık Türkiye’deki Suriyeliler on binler, yüz binler ile değil; Milyonlar ile ifade ediliyor. Dolayısıyla Suriyeli mülteciler konusu farklı bir boyut kazandı. Hiç bir ülke, hiç bir egemen devlet bu kadar büyük sayıda sığınmacıyı kaldıramaz. Bu kadar büyük göç ile ülkemize yerleşen mülteci ile ülkemizin ve halkımızın sosyal yaşamı olumsuz yönde etkileniyor, halkımız huzursuz oluyor. Dört kişilik bir bota kırk kişi bindirildiğinde o bot batar, o dört kişiyi de yardıma muhtaç edersiniz” şekilde konuştu.

“Göç sel gibidir, karşısında durmak imkansızdır” diyen Yelda Döne Çelik “tarihte bir çok ülkeyi göç yıkmıştır, koskoca Roma İmparatorluğunu göçler yıkmıştır. Bu insanlar belirli bir dönem sonra vatandaşlık elde edecekler, doğum oranları çok yüksek. Onbeş yıl yirmi yıl sonra Türkiyede milyonlarca Suriyeli olacak. Bu Suriyeliler çok iyi Türkçe konuşsalar bile her zaman doğal olarak Suriyeli olarak kalacaklar. Birinci kuşakları olmasa bile ikinci kuşakları kültürel ve siyasal haklar isteyecekler. Örgütleşecekler, kendi siyasal partilerini kuracaklar. Yoğun oldukları illerde daha yoğun olacaklar. Oradaki Belediye Başkanlık seçimlerinde etkin olacaklar. Arapça eğitim dili olsun diyecekler. Kısaca HDP nin istediği herşeyi onlarda isteyecek. Özetle bizim meselemiz Egemenlik” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER