Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBTP: "Faiz Belasını Kaldıracağız"

BTP: “Faiz Belasını Kaldıracağız”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Hatay İl Başkanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Ben bu görevde olduğum sürece, faizle ve enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Faiz belasını kaldıracağız”  ifadeleri üzerine bir açıklamada bulundu.

Yazılı açıklamada;

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, faiz konusunda, “Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Ben bu görevde olduğum sürece, faizle ve enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Faiz belasını kaldıracağız” ifadelerini kullandı. Oysa Ak Parti iktidarıyla tanıştığı 2002 yılından bu yana Türkiye, yaklaşık 445 milyar dolar faiz ödemiş. Yani dün faizle savaşmaya devam edeceğini iddia eden Erdoğan’ın yönettiği hükümetler, 18 yılda kendilerinden önceki 27 yılda ödenen faizin neredeyse iki katı kadar faiz ödemesi yapmış.

Hepimiz farkındayız ki Erdoğan’ın ‘faizle savaş’ iddiası dayanaksız bir sözden ibarettir. Yalnızca Ak Parti’nin oylarında çoğunluğu oluşturan muhafazakâr seçmenin kulağına hoş gelecek, oylardaki erimenin önüne geçmek amacıyla dile getirilmiş bir söylemdir. 18 yıldan beri kapitalizmi uygulayan bir ülke nasıl kapitalizmin en büyük dayanağı olan faize karşı savaş açabilir.
Bu bindiğiniz dalı kesmekten başka bir şey değildir, bunu yapan için kesin sonuç tepetaklak düşmektir.

Yani faizden vazgeçilemez mi?

Elbette ki faizden vazgeçilebilir, ancak bugün yapıldığı gibi vahşi kapitalizmin kucağında otururken bu yapılamaz. Prof. Dr. Haydar Baş’ın Milli Ekonomi Modeli’nde ortaya koyduğu ekonomi formülleri, faizi gerçekten bitirmek isteyen herkes için büyük bir yol göstericidir. Genel Başkanımı  Hüseyin Baş da bir süre önce yaptığı bir paylaşımda, “Ekonomimiz çıkmaza girmiştir. Bu sistemsel bir sıkıntıdır kişilerin değişmesi çözüm değildir sistemin değişmesi lazım” diyerek Milli Ekonomi Modeli’ne işaret etmişti. Bu yüzden faizle savaş iddiasında olan siyasiler bu çıkışlarında samimiyseler, o faizi gerçekten rafa kaldıracak Milli Ekonomi Modeli’ni hayata geçirecek adımlar atmak zorundadırlar.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER