Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“BU BAŞARININ ARKASINDA ÇALIŞMA VE İNANÇ VAR”

“BU BAŞARININ ARKASINDA ÇALIŞMA VE İNANÇ VAR”

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, TGRT Ana Haber’in canlı yayın konuğu oldu.

Hatayspor’u küllerinden var ederek yeniden şehre kazandıran Başkan Savaş, “Hatay; tarih, kültür ve medeniyet şehri olarak tanınıyordu. Son yıllarda EXPO, gastronomi ve spor ile tanınan bir şehir. Hatayspor’u biz 3 sene önce 3. Lig’e düşmek üzereyken aldık o zamanlar sondan ikinciydi. O sene 2. Lig’de kaldık ve play-off oynadık. Daha sonraki yıl 1. Lig’e çıktık. Şu anda da 5’inci sıradayız ve ligin en iyi top oynayan takımı biziz. Bu sene ligde ipi göğüslemek istiyoruz. Kupada da gidebildiğimiz kadar gitmek istiyoruz. Bu başarının arkasında çok iyi bir çalışma, inanma, şehrin kenetlenmesi, yönetici arkadaşlarımızın, teknik heyetin ve sporcularımızın işine dört elle sarılması var. Aynı zamanda taraftarımızın da büyük bir katkısı var, yağmur çamur demeden her maça gelip takımımıza ve futbolcularımıza destek oldular. Tüm bunların dışında biz bu takımı çok büyük bir borç ile aldık ve yavaş yavaş ödedik. Belki de en az borcu olan takımız” dedi.

Amacının önümüzdeki sezon Hatayspor’u Süper Lig’e taşımak olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, “Süper Lig’e çıkmayı çok istiyoruz. Ligde rakiplerimiz ile aramızda çok fazla bir puan farkı yok. Önümüzdeki maçlarda iyi galibiyetler alırsak, Süper Lig’e çıkma şansımız oldukça fazla” açıklamalarında bulundu.

“HBB OLARAK SPORA ÇOK DESTEK OLUYORUZ”

Yaklaşan yerel seçimler ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Bizim kampanyamız çok sade ve sakin bir kampanya. ‘SARIL’ diyoruz. Ülkene, bayrağına, vatanına, şehrine, insanına, işçine sarıl diyoruz. Ülkemiz özellikle ekonomik konuda çok kritik bir dönemden geçiyor. 7 yıldır devam eden savaşa rağmen sükûnetini koruyan bir şehiriz. Biraz da moral arıyoruz. İnşallah ekonomik tablo düzeldiğinde ve savaş bittiğinde ihracatımız artar, lojistik sektörümüz de kendine gelir. Hem sanayi ürünlerimizde hem de tarım ürünlerimizde ihracatımız artarsa ekonomik açıdan biraz rahatlayacağız. Savaşın gölgesinde insanlar psikolojik, sosyolojik ve ekonomik olarak çok sıkıntı çekiyor. Şehrimizde insanlar sporla sevinsinler istedik. Sadece futbol değil, geleneksel olarak her yıl Aba Güreşi Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyoruz. Dünya Aba Güreşi Federasyonu’nu kurduk ve son aba güreşi organizasyonunda 39 ülkenin yarıştığını gördük. Asya’dan Avrupa’dan dünya şampiyonları gelip Hatay’da güreşiyor. Çok başarılı olan bir kadın basketbol takımımız var. Son 3 yılda 2 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı alarak tarih yazdık. Şu anda Euroleauge’de oynuyor ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ikinci sırada. Satranç takımımızın Süper Lig’de son 3 yılda 2 şampiyonluğu ve 1 üçüncülüğü var. İşitme engelli futbol takımımız, erkek voleybol takımımız ve su topu takımımız da ilimizi başarı ile temsil ediyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak spora çok destek oluyoruz. İçerisinde 22 branşın aynı anda spor yapabileceği dev bir spor kompleksi ve yaşam merkezini şehrimize kazandırdık. Bu kompleks içerisinde her yaştan 1500 insanımız faydalanabiliyor. İnsanlara imkan sunduğunuz zaman o insanlar imkanları değerlendirip hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada şampiyonluklar yaşayabiliyor ve bu başarılar da bizleri oldukça mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER