Salı, Mayıs 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBU ÇIĞLIĞI DUYUN…

BU ÇIĞLIĞI DUYUN…

Nursan işçilerinin gözlerine inen yorgun perde yaşam ve ölüm arasındaki medcezirleri anlatıyor adeta.
Kim olursa, olsun, ekmeğin dini, dili, ırkı, siyaseti, ya da partisi olmaz. Lütfen kimin gücü yetiyorsa yardım etsin diyorlar.
2015’te üretimi durduran Nursan’da işçiler, Fabrika’nın yeniden işler hale gelmesi için 65 metre yükseklikteki (Kendi değimleri ile ) Umut Kulesinde yaklaşık 15 gündür eylem yapıyorlar…
Yaklaşık olarak 16 aydır kapalı olan Nursan fabrikasının işçileri 65 metre yükseklikte eylemlerini 15 gündür tüm olumsuz şartlara rağmen sürdürüyorlar. Hükümet yetkililerine tek talepleri fabrikanın bir an önce üretime başlamasını ve geriye dönük alacaklarının ödenmesi.
16 aydır üretimin durması işçileri isyan noktasına getirdi. Bu süreçten itibaren sıkıntılı günler geçirdiklerini ifade eden işçiler maaşlarını alamadıkları için, kredi çektiklerini ancak bu kredileri geri ödeyemediklerini özellikle belirtiyorlar. Bu nedenle icralık, olduklarını aile yaşamlarının paramparça haline geldiğini acı içinde anlattılar.
Birçoğunun sağlık sorunları baş göstermiş, kimisi çocuğunu, kimisi eşini kaybetme noktasında psikolojik bir savaş halindeler.

Resmi Olarak Nursan İşçileri Ama
Nursan, tarafından halen sigorta primleri yattığı için resmiyette halen hepsi Nursan işçisi. Ancak geriye dönük maaşların alınabilmesi ve yaşamlarını insani boyutta sürdürülebilir hale gelmesi için tek istedikleri fabrikanın çalışır hale gelebilmesi.
Vergi Cezası Nursan’ın Sonu Oldu
Maliyenin yüklü miktarda vergi cezası kesmesi üzerine 2015 yılının Aralık ayının sonunda kapanan Nursan fabrikasında çalışan 900 işçinin uzun bekleyişi sürüyor.
Hiç biri paramızı alıp gidelim demiyor. Çünkü geçici çözümlerin yaşamlarını değiştirmeyeceğinin farkındalar. Bu nedenle ısrarla ekmek teknelerinin çalışır hale gelmesini istiyorlar.
Türkiye’nin En Büyük Kar Veren Üretim Tesisi
Nursan kar payı ve cirosu ile Türkiye sıralamasında önemli bir yere sahip.2015 yılından bu yana üretimin durdurulması 900-1000 işçinin hayatını felç hale getirdi. Ücretsiz izinli görünen işçiler aylardır bir umutla işlerine kavuşacakları günü bekliyorlar.
Fabrikanın kapanması herkese zarar verdi
Nursan’ın aldığı vergi cezası nedeniyle üretimi durdurmasının tek zararı işçilere olmadı. Onların her birini aile olarak hesapladığınızda yaklaşık olarak şu anda 3000 bin kişi mağdur ve zorumda kaldı.
Ayrıca nakliye yapan kamyoncuları, Tırları, yemek getiren firmaları ve çevre esnafını da aynı biçimde sıkıntıya soktu.
Görüşmeler Devam Ediyor
Sona Bir Kala…
Fabrika yönetimi’de konuyla alakalı aynı sıkıntıları ve aynı endişelerini dile getiriyorlar.
Getirilen vergi affı ile önemli oranda bir ceza miktarının düşeceğini bu sayede daha hızlı aktif hale gelebileceklerine vurgu yapıyorlar.
Bankalar ile görüşmelerin olumlu ve son aşamada olduğuna dikkat çeken yetkililer kısa bir süre sonra işçilerimizin mağduriyetinin biteceğini umud ediyoruz şeklinde konuştular.
Ölürsek’mi Göreceksiniz?
Nursan’da tam bir dram yaşanıyor. Kimisi eşinden ayrılmış, kimisinin çocuğu ölüm döşeğinde, kimisi kanser bir çoğununda psikolojileri bozulmuş.
Evleri ipotek olanlar, banka borçları ile boğuşanlar ve en önemlisi çaresizliğin içinde umut kulesinden Umut bekleyenler oldukça karanlık bir tablo çiziyor.
Umut Kulesinde ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, insani hiçbir imkân yok. Sıcakta, soğukta, yağmurda fırtınada tam 15 gündür umut ekip fırtına biçiyorlar.
Her kesten yardım isteyip ne olur sesimizi duyun ‘Bir köpek kuyuya düştü diye günlerce kurtarma savaşı verenleredir sözümüz ‘Biz burada dirhem, dirhem ölüyoruz. Bizler vatan haini değiliz. Hepimiz Türk bayrağının gölgesine sığınmış yaşam savaşı veren insanlarız’bizi duyun lütfen.
Tümünün gözlerine inen yorgun perde yaşam ve ölüm arasındaki medcezirleri anlatıyor adeta.
Kim olursa, ekmeğin dini, dili, ırkı, siyaseti, ya da partisi olmaz. Lütfen kimin gücü yetiyorsa yardım etsin diyorlar.
Umut Kulesinin keskin yüksekliğinden insana, insanca duygulara uzanan titrek bakışları bırakıp iniyoruz….

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER