Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“Bu iktidarı 24 Haziranda HDP götürecek!”

“Bu iktidarı 24 Haziranda HDP götürecek!”


HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli seçim çalışmalarına başladıklarını belirterek “Çünkü biz zaten hazır ve kararlıydık, bu iktidarı HDP götürecekti, bunu 7 Haziran’da onlara göstermiştik, 24 Haziran’da da bunu tamamlayacağız, tümüyle bu iktidardan kurtulacağız” dedi.

Partisinin il teşkilatı tarafından Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlenen ve seçim çalışmaları startı verilen salon toplantısına katılan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partililere hitaben etti.

Kongrelerinde 2018’in stratejik bir yıl olduğunu söylediklerini hatırlatan HDP Eş Genel Başkanı Temelli “Şimdi kritik bir dönemden geçiyoruz. Bu Türkiye, bölge hatta Avrupa, yani bütün küresel coğrafya için çok kritik bir dönemdir. Bu iktidar sadece Türkiye’de değil, bütün bölgede izlemiş olduğu savaş politikalarıyla aslında tüm bölge halklarını mağdur etmiştir. Bu mağduriyete son verme günüdür 24 Haziran! Sadece Türkiye halkları değil, bölge halkları da, Suriye ve Irak halkları da umutla bugünü beklemektedir. Çünkü bu iktidarın savaş politikalarından başka elinde hiçbir politikaları kalmamıştır” diye konuştu.

Erdoğan İktidarından ve tekçi anlayıştan biran önce kurtulacaklarını ifade eden HDP’li Temelli “Ülkenin bir enkaz haline geldiğini, bir deprem yaşadığını dile getiriyor, kim yarattı bu inkazı, depremi? 16 yıldır iktidardasınız! Bu ülkeyi yağmaladınız, bu ülkeye talanı reva gördünüz. Bu ülkenin bütün değerlerini çürüttünüz şimdi geldiğiniz noktada diyorsunuz ki ‘erken seçim kararı almasaydık, büyük bir depremle karşı karşıya kalacaktık!’ deprem çoktan oldu. Ülkeyi bir enkaz yığını haline çevirdiniz. Sizler bu ülkeyi bu enkazdan kaldıracağınızı söyleyerek bir kez daha halkları, insanları, emekçileri kadınları kandırma peşindesiniz, yalan sizin içinize yuva yapmış yuva! Bu halklara verebileceğiniz hiçbir şey kalmamıştır. Eğer son bir iyilik yapacaksanız, biran önce çekin gidin, bırakın, çünkü Halkların Demokrasi Partisi geliyor. Bütün bu enkazı ve yeniden ayağa kaldırmaya geliyor” şeklinde konuştu.

Kimsenin ülkenin sınırlarıyla alıp veremediği olmadığını savunan HDP’li Temelli “Asıl olan barışın, demokrasinin sınırlarını çizmektir, bunu var etmektir. Bu ülkeye barış ve demokrasiyi getirmektir. Biz bunun için mücadelemizi sürdürüyoruz. Gelin hep birlikte hep beraber bu enkazı yaratanlardan kurtulalım. Bu enkazı ortadan kaldıralım…” dedi.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine de tepki gösteren HDP’li Temelli şöyle devam etti: “Neden özelleştiriyorsunuz? Bütün şeker fabrikaları bu ekonomiye inanılmaz katkı sağlıyor. Bir milyon aileyi ilgilendiriyor. Buna karşılık siz bu seçim dönemini finanse etmek için apar topar şeker fabrikalarını satıyorsunuz…”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER