Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiBu İşi Birinci Turda Bitirmeliyiz!

Bu İşi Birinci Turda Bitirmeliyiz!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Adana’da miting düzenledi. Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda saat 17.00’da başlayan mitingte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da konuştu.

Yavaş, İmamoğlu ve Akşener’in ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, ilk kez oy kullanacak olan gençlerin dünya siyaset tarihine önemli bir armağan bırakacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Adana değişime, dönüşüme hazır mı? Alın terinin hakkını vermeye hazır mı? Siz hazırsanız ben de hazırım. Beraber yol yürüyeceğiz. Aramızda çok sayıda genç var, merhaba gençler. Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak.

‘SİYASET TARİHİNE ÖNEMLİ BİR ARMAĞAN BIRAKMIŞ OLACAKSINIZ’

İlk kez gidip sandıkta oy kullandığınızda dünya siyaset tarihine önemli bir armağan bırakacaksınız. Çünkü dünya siyasetini yazanlar şöyle yazacak: Türkiye’de baskıcı yönetim vardı, gençler özgürce düşüncelerini açıklayamıyordu ama aynı gençler demokratik yollarla otoriter yönetimi değiştirdiler. Bu en önemli armağandır. Buna sahip çıkın.

Mülakatı da kaldıracağız. Sanki Beyefendi (Erdoğan) yeni iktidara gelmiş ben de kaldıracağım diyor. Elinden tutan mı var, kaldırsana… Düşündüğünüzden daha iyi imkanlar sağlayacağız. İlk aracı aldığınızda ÖTV’nin olmadığı bir Türkiye’yi de göreceksiniz.

KURBAN BAYRAMI’NDA 15 BİN LİRA

Emekliler, size de bir çift sözüm var. Sizler çalıştınız, alın teri döktünüz. İnsan gibi yaşaması lazım emeklinin. Her ay hesap yapmaması lazım. 2015’ten beri diyorum ki emeklilere asgari ücret kadar ikramiye verin bayramlarda dedim, vermediler. Size sözüm Kurban Bayramı’nda 15 bin lirayı orada göreceksiniz.

Soruyorlar, sen nereden bulacaksın parayı diye. Sen beşli çeteye, yandaşlara, havuz medyasına çalışırken para var, emekliye gelince yok. Söke söke beşli çetelerden alıp sizlere vereceğim.

İster 5’li ister 55’li çete olun kim yiye yiye doymadıysa onların hesabını soracağım ve o paraları getireceğim. Gidecekler beyler. Hepsinin son centine kadar getireceğim. Benim sırtımı dayadığım halk var. O uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım.

Çiftçiler şunu bilsin ki, dışarıdan değil sen üreteceksin alın terinin karşılığını vereceğiz. Hiçbir çifti ektiği ürün dolayısıyla zarar etmeyecek. Çiftçinin aldığı kredilerin faizlerini sileceğiz. Her evde nasıl bereket ve huzur oluyor bunların hepsini göreceksiniz. Siz seçtiğinizde gidip oturacağım yer Çankaya olacak. Sizler gibi yaşıyorum. Evlatlarımla eşimle sade bir vatandaş gibi yaşıyorum. Çok şükür 3 evladımın eli ekmek tutuyor bir yerlerde çalışıyorlar.

Sizin için çalışacağım, mücadele edeceğim. Ve son söz ‘Her şey çok güzel olacak’. Birlikte her şeyi ama her şeyi çok güzel yapacağız. Birlikte yola çıktık ve finali 14 Mayıs’ta bitireceğiz. Giderken AK Parti’ye oy vermiş komşunuzu eşinize dostunuzu ikna edeceksiniz ve oyunuzu Bay Kemal’e vereceksiniz.

AKŞENER: YAKINDA PEYGAMBERLİK İLAN EDERSE ŞAŞIRMAM

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Önce kadınlara sürtük, düşük dendi, gençlere sufli dendi, millete işgalci, darbeci dendi. Sonra hedef gösterildik, biri çıktı bizi Gabar’a gömdüler. Kılıçdaroğlu ile beni birimizi Gabar’a birimizi Cudi’ye gömdüler.

‘BU İŞİ BİRİNCİ TURDA BİTİRMELİYİZ’

Milletine kitapsız, Allah’sız diyen bir dille de hiç karşılaşmadık. Biz Allah’tan emir alırız diyor. Arkadaş bu nasıl bir iştir? Bu nasıl kötü bir pis dildir. Yakında peygamberliğini ilan ederse hiç şaşırmam, kafalar gitti!

“14 Mayıs akşamı bu işi bitirmeliyiz. 1. turda bitirmeliyiz. Her bir kardeşim sadece kendisini ailesini değil, tüm arkadaşlarınızı, komşularınızı akrabalarınızı sandığa götürüyorsunuz, 1. turda Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı seçiyoruz ve Recep Bey ve arkadaşlarını da emekli ediyoruz. Türkiye’nin böyle bir rezil dili taşıması mümkün değil. Hem Cumhurbaşkanını hem Meclis’i almak zorundayız.”

İMAMOĞLU: 86 MİLYON İÇİN KAZANACAĞIZ

Adana’da düzenlenen mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

“Doğusundan Batısına, Güneyinden Kuzeyine, insanımız, bir kişisi bile kapının dışında kalmayacak, bir kişi bile ayırt edilmeyecek, milletçe bu toprakların eşit hissedarları 15 Mayıs’tan itibaren herkes güçlü hissedeceği günlere coşa coşa yürüyeceğiz ve kazanacağız.

‘O TAŞLAR BANA DEĞİL MİLLETİMİZE ATILDI’

Dün talihsiz bir olay yaşadık. Bu olay 150-200 kişinin bir provokasyonla, tertipli yapılmış, azmettirilmiş kişinin bize yaptığı bir müdahaledir. Onlar o taşları bana değil milletimize attı, demokrasiye attı. 150-200 kişinin arka planı elbet ortaya çıkacak. Bize bütün teminatları vermiş olan valisi, emniyet müdürü, seçilmiş belediye başkanı kusurludur, suçludur. Bu olayın tozu bile Erzurumlu’nun üstüne konmaz.

Bir avuç insan kendini bu memleketin sahibi zanneden bir avuç insan, her şeyi ben bilirim, en akıllı benim diyen o bir kişi, tek kişilik akıl, tıpış tıpış evine gidecek. Onlar taş atsın, biz o güzel kalplerimizle bu seçimi 86 milyon için kazanacağız.”

MANSUR: ‘AÇLIK VAR’ DİYORSUNUZ AZARLIYORLAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş mitingde şöyle konuştu:

“Ankaralılar’ın parasını sağa sola harcadılar, çılgın proje dediler. Türkiye’de aynısı yok mu? İktidar bunların önünü kapatmak için alnı secdeye gelenleri mi seçeceksiniz diyor. Kul hakkı yiyenleri seçmeyeceğiz diyoruz. Siz parti kurup siyasete girerken bizim derdimiz insanlar dediniz. Bir lokma hırkaya talibiz dediler. Vakıflar kuldular yardım yapmak için sonra yardım topladılar bu vakıflar. 20 yıl önce nerede oturuyorlardı şimdi neredeler. İş başına gelirken insanlara cennet vaat ettiler şu anda cehennemi yaşatıyorlar. Açlık var diyorsunuz azarlıyorlar, gençlere kızıyorlar.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER