Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberBu ne Acele  Höyük te maden sahasında CED raporu olmadan yollar açılmış...

Bu ne Acele  Höyük te maden sahasında CED raporu olmadan yollar açılmış ağaçlar kesilmiş

Arsuz Höyük Mahallesine açılması planlanan Maden Arama Tesisinin yapılacağı alanda çalışmaların başladığı iddia edildi. Çalışmaların CED Süreci tamamlanmadan yapılmasının yada devam ettirilmesinin hukuka aykırı olduğu söylendi


Maden sahasında bir gezi düzenleyen Höyük Mahalle halkı ile bir araya gelen , CHP Hatay İl yönetim kurulu üyesi Ali Abbas Alay karşılaştıkları manzara karşısında adtade donup kaldıklarını netim belirttiler.

CHP İl yönetim kurulu Ali Abbas Alay karşılaştıkları manzarayı şöyle özetledi:Tamda maden sahasının olduğu yerlerde tıraşlama adı altında ,ağaçlar tamamen kesilmiş durumda,su kaynağının olduğu yere kadar tek bir çam ağacı dahi bırakılmamış Madene gidecek bütün yollar açılmış bunun için ağaçlar kesilmiş seyreltme adı altında ağaclar alanın ihale yoluyla yüklenici firmaya verildiği andan itibaren kesilmiş.

Ancak çok genç ağaçlarında kesildiğini gözlemledik Höyük halkı ağac kesme yol açma işlerinin CED raporu alınmadan başlamasının yanlış olduğunu söylüyorlar bende aynı görüşteyim işin hukuki boyutların araştıracağız.

Çalışmaların CED Süreci tamamlanmadan yapılmasının yada devam ettirilmesinin hukuka aykırı olduğunu düşündüğünü söyleyen Höyük Halkı ise Maden istemediklerini sonuna kadar mücadele edeceklerini belittiler

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER