Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBu seçimin yapılması 7 Haziran seçimlerinin intikamıdır”

Bu seçimin yapılması 7 Haziran seçimlerinin intikamıdır”

Hakların Demokratik Partisi Hatay milletvekili adayları İskenderun’da kahvaltılı basın toplantısıyla bir araya gelerek kendilerini tanıttılar.

Emirgan Kafede gerçekleştirilen sabah kahvaltılı toplantıya Parti Meclis üyesi Zeki Koç, İskenderun İlçe yönetimi, Milletvekili adayları ve Basın mensupları katıldı.

HDP Parti Meclis üyesi Zeki Koç, Cumhuriyet tarihinin en büyük patlamasının Ankara’da gerçekleştiğini ifade ederek “1 Kasım’da ikinci bir seçime gidiyoruz. Sanırım dünya seçim tarihinde çok az bulunan bir durumla karşı karşıyayız. Yapılacak olan bu seçim ne bölge haklarının isteğini, neden siyasi partilerin istediği bir seçimdir. 1 Kasım seçimi, 7 Haziranda 13 Yıllık iktidarını kaybeden, Orta Doğu’da Başkan, kral ve sultan olmak isteyen Recep Tayyip Erdoğan’ın getirdiği olağan üstü bir seçimdir. Bu seçimin yapılması 7 Haziran seçimlerinin intikamıdır” diye konuştu.

HDP Hatay milletvekili adayları da kısa birer konuşma yaparak kendilerine tanıttıkları toplantıda 10. Sıra Adayı Çetin Sakallı, Türkiye’de Ak parti siyasetinin artık zamanı son bulduğunu savunarak “Uzun yıllardır bölgede siyaset yaptığını Hakların Demokratik Partisinden aday olmanın en önemli nedenlerinden birinin ise herkese eşit mesafede olmasıdır” dedi.

2. Sıra adayı Şükran Dağcabir ise, HDP’yi yok saymaya çalışanlara halkın cevap verdiğini ifade ederek özgürlüklerin her zaman gönüllü takipçisi olduğunu, bundan sonra da buna devam edeceğini vurguladı.

8. Sıra adayı Semir Burs da, bu güne kadar birçok sivil toplum örgütlerinde görev aldığına işaret ederek şunları kaydetti: “Şu anda HDP’den milletvekili olmak istememin en büyük nedenlerinden biri de partimizin bizleri ayrıştırmaya ve bölmeye çalışan Ak partiye karşı duruşudur”

5. Sıra Hatay milletvekili Adayı Ercüment Kimyon, Anayasa; devletin, Merkezi idareden ve Yerel yönetimden oluştuğunu belirttiğine vurgu yaparak “Türkiye’nin şu andaki yönetim biçiminde iyi yönetildiğini belirtmek mümkün değil. Ülkemizde uzun yıllardır tartışılan Merkezi yönetimin yanlışlığı yerinde yönetimin olması her zaman tartıştığımız konusudur. Bakın bölgemizden örnek vereyim, şu anda İskenderun Belediyesinin yaptığı çalışmalara bakalım, TOKİ çalışması yapıyorlar ama yetki Ankara’da, kentsel dönüşüm çalışması var. Feyazan kanal var ama hepsinin yetkisi Ankara’dadır ve ülkemizin hızını maalesef bu anlaş kesiyor” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER