Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiBu Yasa Özgürlüğü İhlal Edecektir!

Bu Yasa Özgürlüğü İhlal Edecektir!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Nazmi Bilgin, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen sansür yasasının gazetecilere boyun eğdiremeyeceğini kaydetti.

TGF Başkanı Nazmi Bilgin; “Sansür ve ceza kabusu üstümüze çökecek, ama dün dediğimiz gibi, biz gazeteciler yılmayacağız. Anayasal özgürlüklerimize aykırı hiçbir yasa ve yönetmelik, bizi kamu yararı için doğruları söylemekten alıkoyamaz. Sansüre, baskıya, hapislere ve cezalara boyun eğmeyeceğiz Bu ağır sansür ve ceza yasasının TBMM’de kabul edilmesi, maalesef ülkemizde yeni bir karanlık dönemin başlangıcıdır.”

ÇABALARIMIZ GÖZ ARDI EDİLDİ!

“Dijital Mecralar Komisyonu’nu ziyaret ettik ve meslek örgütlerinin komisyonda konuşma yapması için davet aldık. Konuşmalarımızla, itirazlarımızı tutanaklara geçirdik. AK Parti ve MHP’den pek çok Milletvekili, bizlerin komisyon konuşmaları sırasında dile getirdiği itirazlarla öğrendi, yasadaki olumsuz yönleri. Ardından, Adalet Komisyonu görüşmelerinde de söz aldık, eleştiri ve önerilerimizi bir kez daha dile getirdik. Bu çabalarımız göz ardı edildi.

-DİNLEMEDİLER!-

“Dinlemediler ve teklif yasalaştı. Sansür ve ceza kâbusu, üstümüze çökecek. Peki, bizler ne yapacağız? Anayasal özgürlüklerimize aykırı hiçbir yasa ve yönetmelik, bizi, kamu yararı için doğruları söylemekten alı koyamaz. Biz gazeteciler yine toplumumuzun iyiliği için, kamu yararı için mesleğimizi aynı şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.

Bu yasa, Türkiye’deki ifade özgürlüğü iklimini daraltacak, bunu biliyoruz. Bu nedenle bizler yılmayacağız, korkmayacağız, susmayacağız. Sansüre, baskıya, hapislere ve türlü cezalara boyun eğmeyeceğiz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER