Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayBuradayız, terk etmiyoruz.”

Buradayız, terk etmiyoruz.”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Adayı Aylin Açıkgöz, Hatay’ın Antakya ilçesinde düzenlenen Paskalya kutlamalarından yurttaşlara seslendi.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde AKP milletvekili tanıtım töreninde Müslüman olmayan yurttaşları hedef alan Ergüder Aksoy’un sözlerine tepki gösteren Açıkgöz, “Bu şehrin mayasında bütün farklılıklara rağmen beraber yaşam vardır. Antakya’yı kültürüyle, mirasıyla, birikimiyle, zenginlikleriyle yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde düzenlenen AKP milletvekili aday tanıtım etkinliğinde konuşan emekli din dersi öğretmeni AKP’li Ergüder Aksoy, Müslüman olmayan yurttaşları hedef almıştı. Aksoy, Müslüman olmayan yurttaşların yoğun olarak yaşadığı ve Hatay’da ağır yıkıma neden olan depreme ilişkin “Ben bu depreme felaket demiyorum, rahmet diyorum. Bu deprem Allah’ın kırbacıdır. 85 milyona bir kırbaç Allah’tan” ifadelerini kullanmıştı.

‘FARKLILIKLARA RAĞMEN BERABER YAŞAM’

TİP Hatay Milletvekili Adayı Aylin Açıkgöz, Antakya ilçesinde Hristiyan yurttaşlar tarafından düzenlenen Paskalya kutlamalarına katıldı. Etkinlik sırasında çekilen ve TİP Hatay İl Örgütü’nün Twitter hesabından yayınlanan bir videolu mesajla yurttaşlara seslenen Açıkgöz, AKP’li Ergüder Aksoy’un sözlerine “farklılıklara rağmen beraber yaşam” vurgusuyla yanıt verdi.

Aylin Açıkgöz, şunları dile getirdi:

“Şu an Antakya’da Saray Caddesi’nde bulunan depremden kaynaklı yıkılan Antakya Ortodoks Kilisesi’ndeyiz, Paskalya kutlamasındayız. Bugün burada Hristiyan halkı bütün bu depremin yıkıntılarına rağmen burada kendi ibadetlerini, yaşantılarını, kültürlerini devam ettirebilmek için yeniden buradalar. Yeniden ibadetlerini, Paskalyalarını kutlayabilmek için buradalar. Bizler de Hristiyan halkımızla beraber bu kültürü devam ettirebilmek için, dayanışabilmek için buradayız.

‘ANTAKYA’YI ZENGİNLİKLERİYLE YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ’

Bugün AK Parti Dört Yol Teşkilatı’nda gerçekleşen vekil tanıtım toplantısında kürsüde konuşan emekli din öğretmeni Ergüder Aksoy’un söylediklerine inat, diyoruz ki Antakya kültürlerin şehridir, medeniyetlerin şehridir. Bütün farklılıklara rağmen herkesin huzur ve barış içerisinde, refah içerisinde yaşadığı bir şehirdir. Kendisinin iddiasına göre karışıklık değildir, bu birleştiriciliktir. Bu şehrin mayasında beraber, bütün farklılıklara rağmen beraber yaşam vardır. Ve buradan diyoruz ki, bütün bu bölüştürücü söylemlere inat, Antakya’yı yeniden kültürüyle, mirasıyla, birikimiyle, zenginlikleriyle yeniden inşa edeceğiz. Buradayız, terk etmiyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER