Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBurhan Kerimoğlu’dan Genel Başkanlığa devam …

Burhan Kerimoğlu’dan Genel Başkanlığa devam …

Talasemi Federasyonu, olağan kongresini Antalya-Kemer’de geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. Üç ismin aday olduğu kongrede, Burhan Kerimoğlu en fazla oyu alarak Genel Başkanlığa tekrar getirildi. Ülkenin dört bir tarafından katılan 70 delegenin hazır bulunduğu kongrede Burhan Kerimoğlu 32 oy ile Genel Başkanlık koltuğuna tekrar otururken, Prof.Dr.Yurdanur Kılınç 29, Faruk Başdemir 5 oyda kaldı.
Federasyon Yönetim Kurulu, seçim ardından görev dağılımı yaptı ve Genel Başkanlığa Burhan Kerimoğlu (Hatay), Genel Başkan Yardımcılığına Yrd. Doç.Dr. Yusuf Ziya Aral (Aydın), Genel Sekreterliğe Doç.Dr.Can Acıpayam (Kahramanmaraş), Saymanlığa Ahmet Türkmen (Adana), üyeliklere Dr.Gönül Oktay (Hatay), Ömer Canbaz (İzmir), Mert Sertkaya (İzmir), Denetleme Kurulu Başkanlığına ise Tansu Özbek’i (Ankara) uygun gördü.
Tekrar Genel Başkan seçilmesinden dolayı memnuniyetini ifade eden Burhan Kerimoğlu, Talasemili hasta ve aileleri için yaklaşık 7 yıldır Hatay ilinde bu alanda ciddi çalışmalara imza attıklarını söyledi ve şunları dile getirdi: “Bundan sonrada bu çalışmaların daha iyi yerlere taşınması ve ülkemiz geneline yaygınlaştırılması için bütün enerjimi talasemi federasyonu çatısı altında harcamaya, ülkemizde ki talasemi ve orak hücre anemi hastaları ve ailelerine hizmet etmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Büyük bir ailenin başkanı olmaktan ise onur duymaktayım. İki yıllık görev sürem içerisinde mevcut hastalarımızın maddi ve manevi alanda yaşamış oldukları her türlü sorunlarını çözmek için yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelenin en iyisini yapacağımızın sözünü vermek isterim.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER