Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayBüyük Hatay Kurultayı 11 Ağustosta

Büyük Hatay Kurultayı 11 Ağustosta

 

 

 

ASİ-DER – Antakya Samandağ İskenderun İlçeleri Kültür Yardımlaşma Dayanışma ve Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Tevfik Usluoğlu, Hatay Sivil ve Sosyal Platformlar Birliği’nin, Büyük Hatay Kurultay’ına hazırlık amacıyla Ankara’da 11-12 Ağustos tarihlerinde toplanacağını duyurdu.

Tevfik Usluoğlu, yaptığı açıklamada, ASİ-DER’in 6 Şubattan bu yana Hatay için yaptıklarına bir adım daha atarak daha büyük sonuç üretmeye çalıştığını söyledi.

Derneğin Hatay’ın haklarını koruma ilkesiyle kurulduğuna dikkat çeken Usluoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

ASİ-DER’in ve KADOP’un öncülüğünde yürütülen, ‘Hatay’ı Yaşatacağız’ sloganı ile başladığımız yolda, Kadim Antakya, Altınözü Karbeyaz- Altınözü Tokaçlı, Samandağ gibi kurumlarla istişare halinde olduk ve onlarca kurum kuruluş ve meslek odası ile ortak çalışmalar yürüttük. İlk toplantıyı İstanbul’da 10 kurumun katıldığı basın toplantısında gerçekleştirdik. Bu kez 11-12 Ağustos’ta Ankara’da buluşuyoruz. Bakanlarla yapacağımız görüşmeler ile bürokrasi ile iletişimi artırmak, etkin olmak, akademik çevre ile iletişim ve etkiyi artırarak, Kadim Antakya ve bir bütün olarak Hatay’ı gündeme taşımak, ulusal ve uluslararası kamuoyunda etkin bir görünürlük oluşturmak, ardından çok güçlü bir şekilde Hatay’da toplanıp tüm iradeleri bu alanda sonuç üretmeye odaklamak için yol alıyoruz.

KURULTAY HAZIRLIKLARI HATAY’I AYAĞA KALDIRMAK İÇİN

ASİ-DER Başkanı Tevfik Usluoğlu, 6 Şubat ve 20 Şubat 2023 depremleriyle büyük bir yıkıma uğrayan Antakya-Hatay’ı yeniden ayağa kaldıracaklarını belirterek, “Kadim Antakya kültürünü ve Hatay’ı yaşatmak amacıyla 9 Temmuz 2023 tarihli İstanbul mutabakatıyla basın açıklaması yapılarak kurulmuş olan Hatay Sivil ve Sosyal Platformlar Birliği, Büyük Hatay Kurultay’ına hazırlık amacıyla Ankara’da 11-12 Ağustos tarihlerinde toplanıyor.Tüm üyelerimizi, Hataylıları ve Hatay’ı sevenleri aramızda görmekten memnuniyet duyacağız” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER