Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Büyük liderler için kuşkusuz ki matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir"

“Büyük liderler için kuşkusuz ki matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir”


Hatay Valisi Sayın Erdal Ata, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Ata, mesajında şu ifadelere yer verdi:

”Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 79. yıl dönümünde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Engin düşünceleriyle bağımsızlığın, bölünmez bütünlüğün ve barış içinde bir dünya düzeninin simgeleşen ismi olan Büyük Önder Atatürk, hiç kuşkusuz tüm dünya devletleri tarafından da örnek alınan, sevgi ve saygı ile anılan büyük bir deha ve devlet adamıdır.

O; ülkemizin dört bir yandan düşman işgali altında bulunduğu, bir milletin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı en bunalımlı zamanlarda, kararlılığın ve azmin timsali olmuş, milletimizi boyunduruk altına alma heveslilerine Sakarya’da, Dumlupınar’da hak ettikleri cevabı vererek Türk’ün ismini dünya tarihine yeniden altın harflerle yazdırmıştır. Eşsiz bir devlet adamı olarak Atatürk, kazandığımız zaferlerle yeni bir Türk Devleti’nin temellerini atmakla kalmamış, modernleşme ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirerek günümüz Türkiye’sinin temellerini atmıştır.

Bizler bugün, “Büyük liderler için kuşkusuz ki matem değil; fikirlerine sadakat gereklidir” fikrinden hareketle Büyük Önder’in en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni, kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh, dünyanın saygın ve güçlü bir ülkesi yapmak için kararlı adımlarla ilerliyoruz. Bu kutlu yolda, akılcılığı, çağdaş değerleri ve bilimi rehber edinmeyi salık veren Atatürk, en güçlü dayanağımızdır.

Bu düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER