Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberBüyük Zafer'in 97. Yıldönümü İskenderun'da Kutlandı!

Büyük Zafer’in 97. Yıldönümü İskenderun’da Kutlandı!

Kurtuluş savaşı mücadelesinin en önemli zaferlerinden Başkomutanlık meydan muharebesi ‘30 Ağustos Büyük Zafer’in 97. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi İskenderun‘da da büyük bir gurur ve coşkuyla kutlandı.

İskenderun Atatürk Anıt Alanı‘nda düzenlenen törenler, İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atanın huzuruna sunulması, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından tören sona erdi. İskenderun Kaymakamlığında tebriklerin kabulünün ardından protokol resmigeçit töreni için Atatürk Bulvarına geçti.

Düzenlenen törenlere İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılıç, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Albay Fuat Gedik, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İSTE Rektörü Türkay Dereli, siyasi ve askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.


Buradaki kutlamalarda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve akabinde İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılıç ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın törene katılan askeri birliği ve halkın bayramını kutladı.
Daha sonra İstiklal Makzume Anadolu Lisesi öğrencilerinin okudukları şiirlerin ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinden Topçu Binbaşı Emrah Ölmez, “Türk Ordusu milleti için daima görevinin başındadır ve milletinin gözbebeği olmaya devam edecektir” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından, bayram kutlamaları halk oyunları gösterisi ve tören geçidi ile son buldu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER