Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaTanıtım YazısıBuzdolabı Dışında Neden Sararma Olur? Nasıl Beyazlatılır?

Buzdolabı Dışında Neden Sararma Olur? Nasıl Beyazlatılır?

Ağırlıklı olarak beyaz buzdolabı modellerinde görülen bu dış yüzeyindeki parçaların sararması sorunları, beyaz eşya sektöründe en fazla gündeme gelen konulardan birisidir. Yaşam alanlarının en göz alıcı noktalarında önemli ebatları ile ciddi yer kaplayacak şekilde kullanılan buzdolabı gibi beyaz eşya ürünlerinin en az fonksiyonları kadar estetik görünümleri de tüketiciler açısından büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle de günümüzde tüketiciler açısından buzdolabının dış yüzeyindeki parçalarda sararma meydana gelmesi, görsel yönden rahatsızlık verebilmektedir. Böyle bir durumda kalınca da doğrudan çözüm amacı ile Kurtköy Arçelik Servisi merkezi iletişim kanallarından profesyonel başvuruda bulunmaktadır.

Buzdolabı Dış Yüzeyi Sararma Sebepleri

Buzdolabı gibi beyaz eşya cihazlarının üretim aşamalarında metal aksam gibi son derece dayanıklı parçalar kullanılmaktadır. Ancak bunların birleşim noktalarında ya da detay işlemelerinde daha farklı malzemelerden üretilen parçalar kullanılmaktadır. Zaten buzdolabında da özellikle tutma kolu, kapı kenarları gibi alanlarda bulunan parçalarda sararmalar gözlemlenir. Görsel yönden tüketicileri rahatsız eden bu parçalardaki sararmalara yol açabilecek birden fazla etken söz konusu olmaktadır. Buzdolabının dış yüzeyindeki sararma nedenleri arasında Arçelik Servisi merkezinde gelen başvurular doğrultusunda en fazla görülenleri;

Buzdolabının mutfakta performansı yönünden de olumsuz etkiler oluşturacak şekilde direkt güneş ışınlarına maruz kalacağı bir konumda yerleştirilmesi sararma sorunlarını ciddi manada tetiklemektedir. Buzdolabının güneş ışınlarının beyaz yüzeyde oluşturduğu pigment deformasyonu ile zaman içerisinde buzdolabının dış yüzeyindeki çeşitli noktalarda sararma meydana gelir.

Buzdolabının genel dış yüzey temizliği işlemlerinde kullanılan klasik temizlik ürünleri de sararma sorunlarının tetiklenmesinde doğrudan etkide bulunmaktadır. Buzdolabının söz konusu parçaları için özel olarak üretilmiş olan temizlik malzemelerinin dışındaki her türlü içeriğe sahip olan klasik temizlik ürünleri ile yapılan temizlik zaman içerisinde sararma şikayetlerinin ortaya çıkmasına neden olur.

Buzdolabı Dış Yüzeyindeki Sarılık Nasıl Beyazlatılır?

Buzdolabının dış yüzeyindeki sararmadan rahatsız olan kullanıcılar, bu sarılıkları beyazlatabileceği yöntemler arayışına girmektedir. Bu doğrultuda da Arçelik Servisi merkezi hizmetlerine başvuruda bulunarak, teknik destek almaktadır. Buzdolabında dış yüzeydeki sararma şikayetlerinin önüne geçilebilmesi ve yeniden beyaz bir görünüme sahip olmasını sağlamak üzere geliştirilmiş olan özel solüsyonlu ürünler bulunmaktadır. Bu ürünlerle önemli oranda sararma etkisini ortadan kaldırabilmek mümkündür. Her modelin üretiminde kullanılan parça materyallerine göre değişkenlik göstermesinden dolayı modele göre profesyonellerden bilgi alımının gerçekleştirilmesi çok önemlidir. Bununla birlikte tamamen sıfır ve yepyeni bir beyazlığa sahip olan görünümü oluşturmak isteyen kullanıcılar için tamamen “estetik kaygılı” olarak buzdolabının dış yüzeyinde sararmış olan sökülebilen parçaların yerine orijinal yedekleri takılabilmektedir.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER