Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayCan Atalay'a Strasbur'tan destek

Can Atalay’a Strasbur’tan destek

Strasburg Demokrasi Platformu Can Atalay’ın serbest bırakılması için eylem yaptı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binası önünde düzenlenen basın açıklamasına; CHP Strasbourg, TİP Strasbourg, DEM Strasbourg, Strasbourg Alevi Kültür Derneği, KEHL Alevi Kültür Derneği, FUAF ve DİDF destek verdi. Yapılan eylemde Strasbourg Demokrasi Platformu, Anayasa Mahkemesi’nin tahliye kararı vermesine rağmen, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararı uygulamadığı için Gezi tutuklusu Can Atalay’ın hala cezaevinde tutulmasını protesto etti.

Strasbourg Demokrasi Platformu gerçekleştirdikleri eylemde yaptıkları basın açıklamasında Hatay halkının iradesi ile seçilen Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmesi gerektiğini vurgulayarak; “İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemes’inin ve Yargıtay’ın yapması gereken AYM’nin kararını uygulamak ve Hatay halkının iradesi ile seçilen Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay’ı tahliye etmektir. Bu kararla birlikte yargı eliyle topluma gözdağı vermeye çalışanlar bir kez daha AYM’yi ve hukuku tanımadıklarını belli etmiştir.

Buradan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünden bir kez daha hukukçu kimlikleriyle değil de sarayın militanı olarak hareket edenlere ve yıllardır gerek kayyum atamalarıyla gerekse milletvekili dokunulmazlıklarını anayasaya aykırı şekilde kaldırıp milletin egemenliğini ve anayasal düzeni esir almaya çalışanlara sesleniyoruz: Yargıyı kullanarak hukuk düzenini alaşağı etmenize geçit vermeyeceğiz. Başta Can Atalay, Gezi davası tutukluları Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Maten, Osman Kavala ve Halkların Demokratik Partisi Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş olmak üzere tüm siyasi tutsakları serbest bırakın.” İfadeleri kullanıldı. –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER