Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelCan Kaybı Sayısı 14 Bin 351'e Yükseldi

Can Kaybı Sayısı 14 Bin 351’e Yükseldi

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin vurduğu kentlerde arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin ardından OHAL ilan kentlerde, hava koşulları ve olanaksızlıklara rağmen sürdürülen çalışmalarda yetkililerin yetersiz kalması tepki çekiyor. Açıklanan son resmi verilere göre depremde can kaybı 14 bin 351’e yükseldi.

Türkiye, 6 Şubat sabahı Kahramanmaraş merkezli 7.7’lik depremle sarsıldı. Kahramanmaraş’ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay’da da hissedilen deprem başta Kahramanmaraş ve Hatay’da büyük yıkım yarattı. Öğleden sonra yine Maraş merkezli meydana gelen 7.6’lık ikinci büyük deprem, yıkımın boyutlarını artırdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 14 bin 351 kişinin yaşamını yitirdiğini, 63 bin 794 kişinin yaralandığını kaydetti.

OHAL ilan edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin ikinci gününde, yıkımın en fazla hissedildiği 10 kenti (Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya, Kilis, Gaziantep, Osmaniye ve Adana) kapsayacak ve 3 ay devam edecek şekilde olağanüstü hal (OHAL) ilan etme kararı alındığını açıkladı.

Depremzedeler zorlu hava koşulları ve olanaksızlıklarla mücadele ederken yıkılan binalarda enkaz altında kalan çok sayıda insan ise hala kurtartılmayı bekliyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER