Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelCatoni binasında kundaklama şuphesi

Catoni binasında kundaklama şuphesi

İskenderun’da ‘Catoni Binası’ olarak bilinen Yenişehir Mahallesi’ndeki iki katlı büyük bir bölümü ahşap olan yapı dün akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yanmaya başladı. Haber verilmesi üzerine olay yerine birden fazla İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 3 saatlik çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı. Olay yerine gelen İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ekiplerle görüştü. Ahşap aksamlar tamamen kül olan ve hasar oluşan binada soğutma çalışmaları yapıldı.

HBB İtfaiye ekipleri yangın sırasında, alevlerin başladığı noktada siyah poşette içerisinde benzin olduğu düşünülen bidon bulundu. Kundaklama şüphesiyle çıktığı değerlendirilen yangınla ilgili bölgede bulunan emniyet ekipleri de harekete geçti. Alevlerin sardığı çatı ve binanın çeşitli yerlerinden zaman zaman patlama olması ise çevrede tedirginlik yaratan yangını çıkaran veya çıkaranların bulunması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Bölgeyi gören MOBESE kameraları kundaklama şüphesini güçlendirecek veriler ve olayın failini bulmak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bu arada Sosyal medyada yangın büyük yankı buldu, çok sayıda paylaşım yapılan tarihi binanın yanması olayında; ilk dile getirilen iddia kundaklama oldu. İskenderun’da kundaklama ile bugüne kadar çok sayıda tarihi binanın önce yandığı, daha sonra yok edildiğine dikkat çekildi. Çok sayıda Sosyal Medya paylaşımcısı ayrıca binanın aslına uygun restore edilmeden, bulunduğu yerin kullandırılmaması için yetkililer uyarıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER