Perşembe, Nisan 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaDörtyolÇED Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

ÇED Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Türkiye Varlık Fonu Rafineri ve Petrokimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Yeşilköy ve Yeniyurt Mahalleleri arasında yapılacak olan Doğu Akdeniz Petrokimya tesisinin Çed Sürecinde Halkın Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Dörtyol İlçesi Yeniyurt ve Yeşilköy Mahalleri arasında kurulacak olan 9 milyon ton kapasiteli entegre petrokimya tesisi için 11 Ağustos 2022 Perşembe günü saat 11:00’da Halk Eğitim Merkezi salonunda geniş katılımlı olarak gerçekleşen toplantıda kurulacak tesis ve çevresi ile ilgili Çınar Mühendislik yetkilisi bilgiler aktardı.

Ülkemizin petrokimya ithalatını önemli ölçüde azaltmayı hedefleyen yatırım Türkiye Varlık Fonu bünyesinde kurulan TVF Rafineri ve Petrokimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Hatay ili, Dörtyol ilçesinde bulunan ve geçmiş yıllarda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) na ait alanda Doğu Akdeniz Petrokimya Tesisi olarak kurulması planlanmakta.

Kıyı Yapıları, Derin Deniz Deşarjı ve Enerji Üretim Tesisi dahil 118 milyar TL proje bedeli belirlenen tesisin entegre bir tesis olacağı ifade edildi.

Tesiste 4 milyon ton nafta ve 1.250 milyon ton LPG işlenerek Lineer Alçak Yoğunluklu Polietilen (LAYPE), Yüksek Yoğunluklu Polietilen (YYPE), Mono Etilen Glikol (MEG), Polipropilen (PP), Para-ksilen, Bütadien, Benzen ve Stiren gibi petrokimya ürünlerini üretmesi hedeflenmekte olduğu da söylendi.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER