Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaArsuzÇED Toplantısı İptal Edildi

ÇED Toplantısı İptal Edildi

Hatay’ın Arsuz ilçesine bağlı Akçay kırsalında, taş ve maden ocağı kurulumu ile ilgili yapılan girişim, halkın tepkisiyle karşılaştı.

Arsuz’da dün yapılması gereken ÇED toplantısı, halkın tepkisi sonrası iptal edilerek ileri bir tarihe bırakıldı.

Bu arada bölgedeki çevreci kuruluşlar, dünkü ÇED toplantısı öncesinde kamuoyuna açıklamada bulundu. İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, yaptığı açıklamada; “Dün yaptığımız basın açıklaması öncesi, İskenderun Vekil Kaymakamımız Sayın Dr. Polat Kara’yı makamında ziyaret ettik. İlgilerinden dolayı kendisine çok teşekkür ederiz. Akçay Çevre ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Mehmet Bebek, Hatay Barosu Çevre Komisyonu üyesi Av. Ömer Çelik, Fatih Sultan Mehmet Mahalle Muhtarı Sayın Mehmet Türkoğlu ve Mimar Ercüment Kimyon’a katkılarından dolayı teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Bu arada dün, ÇED toplantısının yapılamayacağı duyuruldu. Çevreciler, imza topladı, ardından yapılan açıklamada; “İlk müjdeyi veriyoruz. Taş ve maden ocağı ÇED toplantısı iptal olmuştur. ‘Birlikten kuvvet doğar’ sözü gerçekleşti.
İskenderun için mücadele devam ediyor. Destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün buradan duyuruyoruz ki, söz konusu mermer Ocağı ile ilgili ÇED süreci, ÇED Yönetmeliği 6. Maddesi 4.bendi (Bu yönetmelik hükümlerine göre, karar tesis edilmeden önce, projenin gerçekleştirilmesinin mevzuat bakımından uygun olmadığının tespit edilmesi halinde, aşamasına bakılmaksızın süreç sonlandırılır) gereğince sonlandırılmıştır.
” ifadeleri yer aldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER