Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaErzinCenaze 31 Gün Sonra Hatay'a Geliyor

Cenaze 31 Gün Sonra Hatay’a Geliyor

Bundan tam 31 gün önce, 25 Mayıs 2022 günü, Panama açıklarında kaldığı bir gemide geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Hatay Erzinli Ata Erkut’un cenazesi, tam 31 gün sonra Hatay’a getiriliyor. Erkut Ailesi, cenazenin bugün öğle saatlerinde kendilerine teslim edilmesini beklediklerini kaydederek, merhumun, saat 15.00’te Mahmutlu Mahallesi’ndeki evinde kaldırılıp, Erzin-Mülüm Mezarlığı’nda defnedileceğini duyurdu.

Cenaze sahibi Erkut Ailesi mesajı şöyle:

Tüm dostlarımıza ve kamuoyuna… 25 Mayıs’ta Panama açıklarında gemide kalp krizi sonucu vefat eden oğlumuz Ata Erkut’umuzun naaşı, uzun uğraşlarımız sonucu, Cuma günü akşam İstanbul’a getirilecek, Cumartesi öğleden önce tarafımızca teslim alınıp, öğleden sonra saat 15.00’te Erzin ilçesi Mahmutlu Mahallesi Temizler Sokak’taki evimizden kaldırılarak, Erzin Mülüm’ün Mezarlığı’ndaki aile kabristanındaki ebedi istirahatgahına defnedilecektir. Allah, rahmetiyle muamele etsin. Yattığı yer incitmesin. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Işıklar içinde uyusun.

ATA ERKUT İYİ BİR ÇEVRECİYDİ

Bu arada aileye, cenazenin, 6 Haziran tarihinden önce teslim edilemeyeceğine yönelik ilk günlerdeki açıklamalar sıkıntıyla karşılanırken, süreci yaşayan Erkut Ailesinin, evlatları Ata’nın ölümünden birkaç gün sonraki açıklamaları şöyle olmuştu:

Ata Erkut’muzu, 25 Mayıs’ta çalışmak için gittiği gemide kaybettik. Haberi alınca, tüm yıkılmışlığımızı, acımızı yaşama yanı sıra oğlumuzun naaşını en kısa sürede alabilmek için denemediğimiz yol, harekete geçirmediğimiz mercii kalmadı. Ancak geminin bağlı bulunduğu şirketin, yük tesliminin gecikmesinden kaynaklanacak maddi kaybını, oğlumuzun kaybından daha önemli görmesine yönelik tutumu, bizim, Miami Başkonsolosluğu nezdinde yaptığımız girişimleri de boşa çıkardı. Geminin İspanya’ya yanaşacağı 6 Haziran tarihini beklemek zorunda olmak, bizim için dayanılması çok güç bir acı. Her gün defalarca ölüyoruz.

Görünen o ki, bizim yavrumuza kavuşmamız 10 Haziran’dan önce mümkün değildir.

Merhumun ailesi, 6 Haziran’da cenazenin gelebileceğine ilişkin açıklamalara sitemli karşılıkta bulunurken, bu tarih konusunda da sözler tutulamadı. Cenaze, 25 Haziran günü (bugün) günü geliyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER