Cumartesi, Mayıs 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelÇEVRE SORUNLARI GİDEREK BÜYÜYOR

ÇEVRE SORUNLARI GİDEREK BÜYÜYOR

Çevre Koruma Derneği Başkanı Kara, Genel Kurul Sonuç Bildirisini Açıkladı

İskenderun Çevre Koruma Derneği, Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeleyen İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, Genel Kurulu Sonuç Bildirisini basın aracılığıyla kamuoyuna duyurdu.

Endüstrileşme, kentleşme ve küreselleşmenin bilinen tehditlerin, sosyal-kültürel-kentsel değerlerin hızlı bir şekilde yıpratıldığı bir dönemde çevre sorunlarının giderek büyüdüğünü ifade eden Kara; “Topraklarımız kirlenmekte, verimli tarım alanları yitirilmekte, çölleşme ve erozyon tehlikesi giderek artış göstermektedir. Havamız kirleniyor, asit yağmurları endüstri bölgelerinden başlayarak yaşam alanlarımızın ta ortasına girmekte, turizme açıp kaynak yaratma anlayışı ile eşi bulunmaz kıyılar ve koylar beton yığınlarına teslim edilmektedir.

Küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliği ile yerel anlamda asit yağmurları ve deniz ekosistemine zararları ile yaşamımızı tehdit etmekte, dünya ısınarak yaşamın devamını sağlama anlamında zor’a doğru gitmektedir. Ülkemizin Yurtdışından yapmış olduğu canlı hayvan ithalatına ilişkin sevkıyat işlemleri, Büyük ve küçükbaş canlı hayvanları taşıyan gemilerden tahliye işlemleri sırasında kent merkezlerinde ve limana yakın civar mahallelerde insanların genzini yakan, nefes almayı engelleyen yoğun ve ağır bir kokunun yarattığı sorunlar ve şikayetlerimiz devam etmektedir. Bu sorunların varlığı içersinde İskenderun Çevre Koruma Derneği Sürdürülebilir bir yaşamın devam edebilmesi için çalışmalarına devam edecektir.

Toplumumuzda maalesef somut olarak zarar görmediğimiz sürece sorunların önemini pek fark edemiyoruz, bu nedenle sivil toplum örgütlerine, siyasetçilere, yerel yönetimlere, sendikalara odalara yani örgütlü yapıya büyük işler düşmektedir. Tek gökyüzü altında hep birlikte yaşıyoruz. Hepimiz yaşam alanlarımız için mücadeleye devam edeceğiz. Derneğimizin Genel Kurulu, üyelerimize, yönetim kurulumuza ve bölgemize hayırlı olsun” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İskenderun Çevre Koruma Derneği yeni yönetimi şu isimlerden oluştu; Nermin Yıldırım Kara, Hasan Kuş, Berkant Ödemiş, İbrahim Muallaoğlu, Mevlüde Özdemir Toma, Aylin Canpolat, Hüseyin Nehiryolu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER