Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberCHP Adana Milletvekili Sümer’den Yaşanabilir Asgari Ücret Çağrısı

CHP Adana Milletvekili Sümer’den Yaşanabilir Asgari Ücret Çağrısı

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, asgari ücret fiyatlarına dikkat çekerek 2020 yılında asgari ücretin yaşanabilir bir büyüklükte olması çağrısında bulundu.

CHP Adana Milletvekili Sümer’den Yaşanabilir Asgari Ücret Çağrısı

Sümer, “Gelin bu krizin faturasını en fazla ödeyen emekçileri biraz olsun güldürün. 2020 için yaşanabilir bir asgari ücret tespit edin” açıklamasında bulundu.

Asgari Ücret Komisyonu 2 Aralık’ta Toplanacak

2 Aralık tarihinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanacağını hatırlatan CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, TBMM Genel Kurulu’nda konuşmada bulundu. 2020 yılında geçerli olacak asgari ücrete dikkat çeken Sümer,  “Türkiye’de sadece işçinin kendisinin geçimine göre hesaplama yapılmaktadır” ifadesine yer verdi.

Bir işçinin aylık geçimini 2 bin 213 olarak tespit edildiğini kaydeden Sümer, asgari ücretin 2 bin 20 lira olduğunu vurguladı.

Sümer,  “Türkiye’de 14 milyon işçinin yaklaşık 10 milyonu asgari ücretle çalışmaktadır. Asgari ücret tespit komisyonu masasına oturacak hükümet ve işveren temsilcilerine sesleniyorum:

İşçilerin yararına olacak bir şey ülkemizin ve hepimizin yararına olacaktır. Yaşanabilir bir ülke, yaşanabilir bir asgari ücretle mümkündür. Gelin bu krizin faturasını en fazla ödeyen emekçileri biraz olsun güldürün. 2020 için yaşanabilir bir asgari ücret tespit edin.”  sözlerini kaydetti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER