Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaCHP Antakya İlçe Başkanı Kutlu, Antakya'nın Sorunlarına Değindi

CHP Antakya İlçe Başkanı Kutlu, Antakya’nın Sorunlarına Değindi

CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu, Antakya ilçesinin önemli sorunlarına değindi. Başkan Kutlu, bu sorunların giderilmesi noktasında yetkililere çağrıda bulundu.

“VALİMİZDEN İKİ RİCAMIZ VAR”

Başkan Kutlu: “Antakya ilçemizin en önemli sorunlarından biri trafik sorunudur. Buna göre özellikle işe gidiş ve dönüş saatlerinde yaşanan keşmekeş artarak devam etmektedir. Araç sayısının fazlalığı ve buna göre park alanlarının yetersiz kalması trafiği içinden çıkılmaz bir hale getirmektedir. Tam bu noktada geldiği günden beri Hatay’ımızın sorunlarına hassasiyetle yaklaşan ve birçok sorunun çözümünde elinden gelen gayreti gösteren, Sayın Valimiz Rahmi Doğan’dan iki ricamız vardır.” dedi.

“MİLLET BAHÇESİ PROJESİNİN ALT KISMI OTOPARK OLARAK DEĞİŞTİRİLMELİDİR”

“Özellikle sabah saatlerinde Honda kavşağı diye adlandırdığımız alt geçitte inanılmaz bir keşmekeşlik yaşanmakta ve araç kuyrukları yüz metrelerce uzamaktadır. Sabah Saatlerinde Defne ve Samandağ ilçelerimizden de Bölge Hastanesinde randevusuna yetişmeye çalışan vatandaşlarımız dakikalarca trafikte zaman geçirmektedir. Güzergahı kullanan Acil hasta veya yaralı taşıyan Ambulanslarımız dahi zor anlar yaşamaktadır. Artık Honda kavşağı bu trafik yoğunluğuna yetişmemekte ve hızlı bir şekilde bir üst geçit yapılması gerekmektedir. Karayollarının ivedilikle bu işe el atması ve gereken çalışmayı hızlı bir şekilde yapması gerekmektedir. Şehrimizin en önemli sorunlarından biri de şehir içinde araç park sorunudur.

Şehir merkezine işine gitmeye ve işlerini çözmeye giden vatandaşlarımız bazen saatlerce park yeri bulamamaktadır. Tamda bu noktada yeni yapılmaya başlanan Millet bahçesinin alt kısmına yapılacak en az bin araçlık otopark yeri şehir içinde bir rahatlama yaratacaktır. Bu şehir merkezinin araç yoğunluğunun rahatlaması noktasında elzem bir noktadır. Projede olan Millet bahçesinin bir kısmının yüz elli araçlık otopark yeri olarak düşünülmesi önemlidir ama kesinlikle şehir trafiği ve keşmekeşliği düşünüldüğünde asla yeterli değildir. Millet bahçesinin alt kısmının tamamen otopark olarak yeniden projelendirilmesi ve yüzlerce aracı alacak şekilde organize edilmesi şehrimizin Selameti için gerekmektedir. Sayın valimiz Rahmi Doğan’dan özellikle bu iki konuya hassasiyet göstermesini ve el atmasını rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER