Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunCHP Başkan Tosyalı'yı Kınadı

CHP Başkan Tosyalı’yı Kınadı

Cumhuriyet Halk Partisi ilce Başkanı Yusuf Mansuroğlu, bazı Meclis üyeleri ile birlikte  düzenlediği basın toplantısında Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın belediye meclisinde CHP’li üyelere davranışları nedeniyle tepki gösterdi.

CHP ilçe binasında gerçekleştirilen basın toplantısına Meclis üyeleri Bülent Kırmızıoğlu, Murat Fatin Bereketoğlu, Mecit Bogusoğlu ve partililer katıldı.

 

CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu İskenderun belediye başkanı Fatih Tosyalı’nın Belediye meclisinde, Meclis üyelerine karşı yaklaşımı ve tavrına tepki göstererek “Bu Başkan Fatih Tosyalı’ya yakışmadı. O koltuk İskenderun halkının koltuğudur. O mecliste bulunan meclis üyesi arkadaşlarımız hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar İskenderun seçmeni tarafından seçilmiş değerli dostlarımızdır. Hangi partiden seçilirse seçilsin İskenderun Belediye başkanı bizim verdiğimiz destekten sonra hakaret etti. Kendisine yakışmayan, İskenderun halkına yakışmayan üslupları kullandı. Kendisini buradan kınıyoruz” diye konuştu.

“Tam bir maganda davranışı

CHP İskenderun Belediye Meclis üyesi Murat Fatin Bereketoğlu da, Başkanın Hatay Büyükşehir, sonrasında belediye meclis üyesi olarak kendilerine hakikaten ciddi anlamda hakaretler yağdırdığını belirterek “Tam bir maganda edasında, ellerini masaya vurarak böyle bir tepkiler verdi. Bu tepkilere gerek yok! Biz burada İskenderun temsilen değerli belediye meclis üyeleri arkadaşlarımızla burada yapılması gereken acil olarak altyapı yapılacak ama 5 ay sonra, İskenderun diye bir yer hemen hemen kalmadı, en önemli bölge ve marka bir şehir şuanda kullanılamaz bir durumda. Hem büyükşehir hem İskenderun belediyesi bütün buradaki belediyeler, hepsi depremzede. Buradaki ciddi problemlere çözüm bulması gereken AFAD ve hükümetin kendisidir. Burada Hatay Büyükşehrin olanakları ve imkânları veya İskenderun belediyesinin imkanları ve olanakları yetmez” şeklinde konuştu.

 

“YAPILAN NEZAKETSİZLİK!”

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Bülent Kırmızıoğlu da, oradaki siyasi nezaketin çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulayarak şunları söyledi: “Orada yapılan tavır sadece CHP grubuna yapılmış bir tavır değil, orada çekilen görüntülere baktığınız zaman AKP ve Cumhur ittifakının belediye meclis üyelerinin bu durumdan rahatsızlık duyduğunu ve başlarını öne eğildiklerini görüyoruz. Orada kalan bir ortam var, daire müdürleri var, basın mensupları var, bu tavır sadece CHP grubuna yapılmış olan bir tavır değil, nezaketsizlik. Belediyenin diğer meclis üyelerine de yapılmış bir nezaketsizlik. Orada herkes gibi seçilmiş, bir belediye başkanı varken, belediye meclis üyeleri de vatandaşların takdiri ve oylarıyla oraya gelmiş ve İskenderun temsil etme yetkisine ve gücüne sahip orada herkes fikrini hür ve özgürce ifade etme hakkına sahip kürsüden bahsediyoruz. Kimse oradaki ifadelerden ya da düşüncelerinden dolayı bu yanlış da olabilir eksik de olabilir ama böyle bir tavırla ve konuşulması yanlış”  

 

CHP’li Meclis üyesi Mecit Bogusoğlu ise kavgadan dövüşten masalara vurmaktan mecliste kendilerinin konuşamadığını ifade ederek Bazı konuşmalarımızdan vazgeçiyoruz. Zaten onların amacı da zannediyorum bu. Bizim konuşmalarımızın önünü kesmek” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER