Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberCHP Gençlik kolları "Üniversite Adayı Genç Arkadaşlarımızın Yanında, "Ben Bilirim" Anlayışının Karşısındayız!"

CHP Gençlik kolları “Üniversite Adayı Genç Arkadaşlarımızın Yanında, “Ben Bilirim” Anlayışının Karşısındayız!”

CHP İskenderun Gençlik Kolları Bu hafta sonu yapılacak olan YKS ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi.
CHP ilce binasında Yapılan basın toplantısında konuşan İskenderun Genclik Kolları Başkanı Av Erdem HARMAOĞLU“Üniversite Adayı Genç Arkadaşlarımızın Yanında, “Ben Bilirim” Anlayışının Karşısındayız!” dedi

CHP Gençlik kolları “Üniversite Adayı Genç Arkadaşlarımızın Yanında, “Ben Bilirim” Anlayışının Karşısındayız!”

Başkan Harmaoğlu basın toplantısında şu görüşleri kamuoyuyla paylaştı:

“CHP İskenderun Gençlik Kolları olarak, sayın ilçe örgütümüzün de destekleri ile, üniversite adayı olan genç arkadaşlarımızın sesi olmak için toplanmış bulunuyoruz. Maalesef geldiğimiz sürecin sonunda görmekteyiz ki, adeta haykırma noktasına gelen genç arkadaşlarımızın sesleri iktidar tarafından duyulmamaktadır. Durum öyle bir noktaya geldi ki, genç arkadaşlarımız artık mesleki kariyerlerini değil canlarını düşünmek zorunda bırakıldılar. Bu konuyla alakalı olarak, sınavdan 1 gün öncesine kadar, yani bu güne kadar Genel Merkezimizce de sınavın ertelenmesi yönünde açıklamalar ve girişimlerde bulunulsa da, mevcut siyasi iktidar maalesef partimizin TBMM’ye sunduğu hiçbir soru önergesine de cevap vermemiştir.

Gençler Adına Soruyoruz

Hem İskenderunlu genç arkadaşlarımız adına hem de 81 ilimizdeki genç arkadaşımız adına buradan soruyoruz, Sağlık Bakanlığı dahi geçtiğimiz haftaya kadar önlem alma amacıyla toplantılarını video-konferans yöntemi ile yaparken, henüz Bilim Kurulu Üyeleri dahi yan yana gelmeden toplantılarını dijital ortamda yaparken, nasıl olur da aynı kurul tarafından 2.5 milyon öğrencinin kapalı salonlarda nefes nefese bulunmasına onay verilebilir? Acaba toplantılarını coronavirüs’ten korunmak maksadıyla dijital ortamdan yapan siyasi iktidar yetkilileri ile 2.5 milyon öğrenciyi salonlara doluşturma kararını verenler aynı kişiler midir?
Covid tanısı bulunan veya şüpheli olan üniversite adayları için alınan tedbirler yeterli midir? Sınavın yapılacağı çoğu okulda bulunan sınıflar ve sandalyeler sosyal mesafeye uygun mudur? Sınav salonunda herhangi bir genç arkadaşımızın hapşırması, burnunu çekmesi veya öksürmesi ile o anda yaşanacak infial havası nasıl önlenebilecektir? Böyle bir atmosferde genç arkadaşlarımız hiçbir şey olmamış gibi normal bir psikoloji ile sınavlarına devam edebilecekler midir? Kimi ülkelerde uygulanan açık ve güvenli alanlarda gerçekleştirilen sınav modeli neden ülkemizde uygulanmamaktadır? Bu soruların yanıtları maalesef henüz alınamamıştır.

Önümüzdeki secim sonuçlarını  gençler belirleyecek

Genç arkadaşlarımız, eğitim sisteminde bir kobay veya denek değillerdir. Biz gençler, yakın bir geleceğin yönetici kadroları ve memleket idarecileriyiz. Aynı zamanda biz gençlerin, önümüzdeki ilk seçimde sandık sonucunun belirleyicileri olacağımızdan yana hiç kimsenin şüphesi olmasın. Zira 2.5 milyonluk bir genç kitlesinin tek bir görüşünü dahi almadan, halk sağlığı ve kamu menfaati hususunda hiçbir konsensüs sağlamadan tek başına karar verenler, önümüzdeki ilk seçimde milyonlarca gencin en demokratik yöntemlerle ortaya koyacağı bir irade birliği sonucu oy çoğunluğunu da kaybedecektir.
Belki siyasi iktidar biz gençlere kulak tıkamış olabilir, taleplerimizi görmezden gelmiş olabilir ama bugün burada bulunan siz değerli partililerimiz bizlere kulak verdiğiniz için sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz, siyasi iktidara da ‘’sandıkta görüşürüz’’ diyoruz…

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER