Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberCHP Hatay İl Kongresi Eleştirileri Devam Ediyor.. Ferda Bakır'dan Aday Olamama İsyanı...

CHP Hatay İl Kongresi Eleştirileri Devam Ediyor.. Ferda Bakır’dan Aday Olamama İsyanı…

CHP Hatay İl Kongresine yönelik eleştiriler devam ediyor. Pazar günü yapılan CHP Hatay İl Kongresi‘nde İl Başkanlığına aday olan ancak 57 (60 yerine) imza topladığı için adaylığı tüzük gereğince kabul edilmeyen Ferda Bakır, kongreye ilişkin değerlendirmede bulundu.

CHP Hatay İl Kongresi Eleştirileri Devam Ediyor.. Ferda Bakır’dan Aday Olamama İsyanı…

Gelişmelere üzüldüğünü dile getiren Bakır, Parti içinde çalışmalarını sürdüreceğini, mücadeleye de devam edeceğini belirtti.

Ferda Bakır, “Antidemokratik Olarak Seçime Girmem Engellendi”

Ferda Bakır “Ne yazık ki, demokrasiyi savunan bir Partide, ‘çarşaf liste istemiyoruz, tek adaylı bir seçim olsun’ mantığıyla blok liste oylandı ve insanların, seçme ve seçilme hakkı gasp edildi. Antidemokratik olarak, seçime girmem engellendi. Seçime girmem için gerekli ve yeterli imzalar toplanmasına rağmen, çeşitli baskılarla mükerrer oylar bahane edilerek, divanda imzalar geri çektirildi. İmzalarını çekmeyenler ise arabalarında oturtuldu, dışarı çıkarıldı. 3 eksik oyla seçime giremedim. Trajedi ise, kadın delegelerin, bir kadın adaydan, seçime giremesin diye imzalarını geri çekmesiydi.” sözlerini bildirdi.

“Sevgiyi Hakim Kılma Mücadelesidir”

Ferda Bakır, CHP Genel Başkanlık mücadelesinde yeterli imza toplayamayan Muharrem İnce için Genel Başkan’ın eksik imzaları tamamlattırdığı, İYİ Parti’nin TBMM’ye girebilmesi için de ödünç Milletvekili verdiği bir Partide adaylığının engellenmesine üzüldüğünü belirtti.

Ferda Bakır, “Partimizi daha etkin, daha güçlü ve verimli hale getirme adına mücadelemiz devam edecektir. Bu bir dik duruş ve emeği sahiplenme mücadelesidir. Sevgiyi hakim kılma mücadelesidir” dedi..

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER