Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberCHP Hatay Kadın Kolları Başkanlarından "Kadın Hakları" Toplantısı

CHP Hatay Kadın Kolları Başkanlarından “Kadın Hakları” Toplantısı

Antakya‘da Antakya, Defne, Arsuz, İskenderun, Samandağ, Belen, Yayladağı, Altınözü, Payas, Dörtyol, Erzin, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı ve Hassa‘nın CHP Hatay İlçe Kadın kolları başkanlarının katıldığı toplantı yapıldı.

CHP Hatay Kadın Kolları Başkanlarından “Kadın Hakları” Toplantısı

15 ilçenin kadın Kolları başkanları başkanlarıyla yaptığı ortak açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi´nin İl kadın Kolları Başkanı Av. Filiz Haksöz yaşam ve kadın hakları mücadelesinde kadınların yanında yer almanın ‘asli görev´ olması gerektiğini, yaşamın her alanında eşit haklar mücadelesinin desteklenmesini belirtti.

“Kadına Şiddetin Önlendiği Çağdaş Bir Türkiye Yaratılabilir”

Filiz Haksöz,“Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin önlendiği, kadınların hayatın her alanında yer aldığı, yönetimin her aşamasında temsil edildiği daha güçlü ve daha çağdaş Türkiye´yi birlikte yaratılabileceği” inancının dile getirildiği ortak açıklamada, kadınların Atatürk´ün kurduğu Cumhuriyet´in odağında yeralarak kurulmasında da misyon üstlenmesine, sosyal ve siyasal haklarına birçok dünya ülkesinden önce kavuşmuş olmasına karşın günümüzde şiddet, tecavüz ve ayrımcılıkla karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Toplantıya, CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin de katıldı.

Kadına Şiddet Toplumsal Sorunların Başında

Haksöz, “Kadınlarımızın yaşadıkları birçok zorluğun yanında kadına şiddet toplumsal sorunların başında hala yerini korumaktadır. Kadınlar, siyasal, ekonomik ve sosyal alanda haklarını elde etmek için çalışmakta ve maruz kaldıkları şiddet, tecavüz ve saldırılara karşı da kendilerini korumak için mücadele vermektedirler. Kadınlarımızın yaşam hakkı için verdikleri mücadelede yanlarında yer almak ve birlikte mücadele etmek hepimizin asli görevidir. Kadınların hayatın her alanında eşit haklara sahip bireyler olması için verilen hak mücadelesinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz.” ifadesinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER