Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberCHP Hatay Milletvekili Şahin:"‘Çoklu Baro’ demek, ‘Yandaş Baro’ demektir,."

CHP Hatay Milletvekili Şahin:”‘Çoklu Baro’ demek, ‘Yandaş Baro’ demektir,.”

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan  CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Çoklu Baro’ düzenlemesine karşı çekincelerini dile getirdi ve düzenleme nedeniyle iktidarı sert bir şekilde eleştirdi .
Şahin TBMM de yaptığı Konuşmada şunları söyledi:

iCHP Hatay Milletvekili Şahin:”‘Çoklu Baro’ demek, ‘Yandaş Baro’ demektir,.”

“AKP Grubu, ‘Çoklu Baro’ yapılanmasının önüne açacak düzenlemeyi Meclis’e sundu, hem de 78 Baronun itirazına rağmen. Anayasa’nın135’inci maddesi, Baroları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarını kamu tüzel kişisi olarak nitelendirdiği sürece, ‘Çoklu Baro’ diye bir proje söz konusu olamaz. Barolar, kamu tüzel kişiliğine sahip kamu kurumlarıdır, aynı Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi. Nasıl Türkiye Büyük Millet Meclisi yanında ikinci bir paralel Meclis açamazsanız, paralel Baro da açamazsınız.
Vekil oldukları gün Anayasa’ya sadakat andı içen, namus ve şeref sözü veren AKP Milletvekillerine bu yeminini hatırlatıyor, anayasal düzen açısından son derece kaygı verici olan bu teklifin geri çekilmesi konusunda bir kez daha uyarıyoruz.
‘Çoklu Baro’ demek, ‘Yandaş Baro’ demektir, ülkeyi bölmek demektir, paralel yapı oluşturmak demektir. Savunma, hak ve özgürlük ihlallerine karşı milletin itirazıdır; itiraza tahammülünüz yok. Sesi kısık, cüppesi düğmeli topluluk oluşturmak için yapmaya çalıştırdığınız yasa utanç vericidir. Hukuk için susmayacağız, biat etmeyeceğiz!”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER