Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberCHP Hatay Milletvekili Serkan Topal TBMM 'de  Hatay’a ekonomik destek paketi açıklanmasını...

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal TBMM ‘de  Hatay’a ekonomik destek paketi açıklanmasını talep etti.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay’ın ekonomik sorunlarını bir kez daha TBMM Gündemine taşıdı.

Meclis Genel Kurulunda söz alan Milletvekili Serkan Topal, Hatay’a ekonomik destek paketi açıklanmasını talep etti. Milletvekili Serkan Topal TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu görüşleri dile getirdi:

 

Organize Sanayi Bölgesi’nde 315 gencimiz işini kaybetti.

“Seçim bölgem Hatay’da ekonomik krizin yarattığı işsizlik her geçen gün artıyor. İlimizde bulunan sadece Antakya Organize Sanayi Bölgesinde son bir yılda 63 olan firma sayısı 51’e düştü. Bu süreçte sadece Organize Sanayi Bölgesi’nde 315 gencimiz işini kaybetti. Şu anda birçok firma yarı kapasite çalışıyor, birçoğu icralık oldu.

Hatay nefes alırsa Türkiye rahatlar

 

Hükûmete Hatay’la ilgili buradan defalarca çağrı yaptık, Hatay’ın içinde bulunduğu sıkıntıları anlattık, bu sıkıntıların uzun yıllardır Suriye savaşından kaynaklı sorunlar olduğunu dile getirdik. Şimdi, bir kez daha sesleniyoruz: Sayın Cumhurbaşkanı, sayın Bakanlar; Hatay’ın sorunlarını dinleyin, Hatay’a ekonomik destek paketi açıklayın, ekonomik nefes borusu olan Yayladağı Sınır Kapısı’nı açın. Hatay nefes alırsa Türkiye rahatlar. Lütfen, Hatay halkının feryadına kulak verin. Hatay, fedakârlığının karşılığını ceza olarak ödemesin.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER