Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelCHP Hatay Milletvekili Topal HAYIR’lı Çalışmalarını Reyhanlı’da Sürdürdü.

CHP Hatay Milletvekili Topal HAYIR’lı Çalışmalarını Reyhanlı’da Sürdürdü.

“Bu Yetkileri Bir Kez Verdiniz Mi Bir Daha Geri Alamazsınız.”
CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Reyhanlı’da hemşerileriyle buluştu, #Hayır’lı günler diledi, evlerine konuk oldu. Topal, hemşerilerinden “Türkiye’ye ve Demokrasiye sahip çıkmak için, #Hayır demelerini, 16 Nisan’da boş vermeyip, sandığa gitmeleri gerektiğini ve ülkenin kaderini değiştirecek artı bir oyu veren olmalarını” istedi.
Hemşerileriyle bir araya gelmeye devam eden Topal “4 gün sonra Anayasal Padişahlığa #HAYIR diyeceğiz ve ülkenin önünü açacağız” dedi.
Topal, “Türkiye uyanıyor ve Anayasal Padişahlığa Hayır diyor. 16 Nisan Referandumu yüksek katılımlı, coşkulu ve Türkiye için Hayır’lı olacak, Bu değişiklik paketi yasalaşırsa, bir ‘tek adam’ ülkenin her şeyi olacak. Yasama, yürütme, yargı erki onun elinde toplanacak. Başkan olacak kişi hem hükümet, hem meclis, hem de mahkeme olacak. Seçtiğin milletvekillerinin oluşacak sistemde sözü geçmeyecek, denetim yapamayacak. Başkan olacak kişi dilediği gibi seçilmemiş kişiler arasından bakan atayabilecek. Bakanlar sadece başkana karşı sorumlu olacak, meclise ve millet karşı sorumlu olmayacak. Başkan ve bakanları senin vergilerini diledikleri gibi harcayabilecek. Başkan kendini ve bakanlarını mahkemeye çıkarma girişiminde bulunan meclisi gerekçesiz biçimde fesih edebilecek. Asgari ücreti, maaşları, işçi memur alımlarını, dernek, sendika kurulma ve kapatılmasının kararını Başkan tek başına verebilecek. Başkan öldüğünde, erken davranan başkan yardımcısı ki başkan yardımcıları milletin oyu ile seçilmiş değil, aynı yetkilerle ülkeyi seçime götürmeden yönetebilecek. Meclisin salt çoğunluğuyla yani 276 oy ile yüce divanda yargılanabilen yürütmenin başı, başbakan yerine, ancak 400 milletvekilinin oyuyla, kendi atadığı mahkemede yargılanabilen bir başkan modeli olacak.
Artık 4 gün kaldı, 16 Nisan’da mazeret üretmeden sandığa gidecek ve Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağız. Hukuk devletine sahip çıkacağız. Anayasal Padişahlık sistemine HAYIR diyeceğiz. Milletvekillerinin, hakimlerin, savcıların, valilerin, rektörlerin, kaymakamların, polis müdürlerinin, komutanların, aklınıza gelebilecek her türlü bürokratik atama ve memur atamalarının fermana bağlanacağı bir düzene #Hayır diyeceğiz. Yargıçların ceplerinde parti rozeti ile dolaşmasına Hayır diyeceğiz, Devlet Parti devleti olacak buna izin vermeyeceğiz. ” dedi.
Topal, “16 Nisan uçurumdan önceki son kavşaktır. 16 Nisan’da bu yetkileri bir kez verdiniz mi bir daha geri alamazsın. Bu yetkileri eline geçiren biri, bunları geri vermemek için devletin bütün olanaklarını kullanır. Yeniden Parlamenter Cumhuriyete dönmek sanıldığından pahalıya mal olabilir. Milletimizin ay bacayı aşmadan, 16 Nisan’da bu gidişata dur diyeceğinden en ufak şüphemiz yoktur” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER