Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayCHP "İhanetçilere" disiplin yolu

CHP “İhanetçilere” disiplin yolu

CHP, belediye başkan adaylarına dikkati çeken bir yazı gönderdi. Yazıda, 31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde CHP üyesi olmasına karşın CHP adayının karşısında pozisyon alan kişilere yönelik disiplin süreci başlatılacağı kaydedildi.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftçi ve Gökan Zeybek imzalı yazıda, 31 Mart’ta elde edilen seçim başarısının örgütlerin özverili çalışmaları sayesinde geldiği belirtildi. Yazıda, her bir partilinin, “Yürekten” çalıştığı ifade edilerek, “Maalesef bazı üyelerimizin partimiz aleyhine, başka parti ve adayların lehine çalıştığı bilgileri edinilmiştir” denildi.

RAPOR TALEBİ

CHP Tüzüğü’nün, başka parti adaylarına açık ya da gizliden çalışanlara yönelik kesin ihraç cezasını öngören maddesinin de yazıda altı çizildi.

Bu kapsamda, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde başka parti ya da aday lehine çalışanların isimlerinin raporlanması talep edildi. Raporlamada, CHP karşıtı çalışan CHP üyelerinin seçim döneminde aleyhte yürüttüğü faaliyetlerin de yazılması gerektiği vurgulandı.

CHP’li başkanların ve başkan adaylarının hazırlayacağı raporların 29 Nisan’a kadar Genel Merkez’e iletilmesi gerektiği bildirildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER