Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberCHP İktidarında Hak Ettiğiniz Tüm Yatırımları Alacaksınız

CHP İktidarında Hak Ettiğiniz Tüm Yatırımları Alacaksınız

Milletvekili Şahin, meclis kürsüsünden Hatay EXPO’ya destek vermediğini belirttiği hükümeti eleştirdi ve tüm Hataylılara seslendi:

CHP İktidarında Hak Ettiğiniz Tüm Yatırımları Alacaksınız

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, parlamentonun önceki oturumunda meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, Hatay EXPO’ya destek vermediğini belirttiği hükümeti eleştirdi, tüm Hataylılara seslendi ve “CHP iktidarında hak ettiğiniz tüm yatırımları alacaksınız dedi.
Ülkemizde daha önce İzmir ve Antalya’da düzenlenen EXPO’larda Bakanlar Kurulu kararıyla projenin üstlenilmesine karar verildiğini, EXPO Kanunu çıkarılarak tüm hazırlık ve organizasyon aşamalarının devlet bütçesinden karşılandığını hatırlatan Milletvekili Şahin, şunları dile getirdi: “Soruyorum size: Neden aynı ilgi Hatay’a gösterilmiyor? Hatay EXPO’nun şu ana kadar neredeyse yüzde 80’i Hatay Büyükşehir Belediyemiz bütçesiyle tamamlanmış durumdadır ancak AKP’nin yönetemezliği nedeniyle belediye gelirleri pandemi sürecinde azalmış, giderleri artmıştır. Hatay’da gerçekleştirilecek olan bu uluslararası organizasyonun etkinliklerinin planlanması, düzenlenmesi ve yönetilmesi konusunda mahalli idareler ve Hatay Büyükşehir Belediyesine AKP Hükûmeti tarafından destek verilmelidir.
EXPO siyasi önyargılardan arındırılmalı …
Önümüzdeki aralık ayında yaklaşık 5 milyon turistin Hatay’a gelecek olmasının ülke ekonomisine ve tarihî miraslarımızın tanıtılarak turizmimize destek olacağı aşikârdır. Türkiye’nin bu önemli organizasyonundan alnının akıyla dünyaya örnek olacak şekilde çıkması için devlet desteği çok yararlı olacaktır. Bu nedenle konu siyasi ön yargılardan arındırılmış olarak, parti ayrımı yapmadan, başta iktidar partisi AKP olmak üzere bütün partilerin ve yine tüm kent dinamiklerinin sahip çıkmasıyla çözümlenecektir. Ekonomik krizle boğuşan Türkiye’ye can suyu olacak olan Hatay EXPO’nun tanıtım, organizasyon, yol, su, asfalt, altyapı, üstyapı, konaklama, ulaşım, kültürel etkinlikler gibi bütçe kalemlerinin devlet tarafından üstlenilmesi konusunda Hükûmete çağrımızı yineliyoruz. Aralık ayında başlayacak EXPO’yla, temmuz ayında hizmete başlayacak olan HADO seferleriyle Hatay uluslararası ölçekte yük ve yolcu taşıyacak bir merkez olacak. ‘Üç tane turist gelsin’ diyerek herkesi aşılıyoruz kampanyası yapan AKP’ye sesleniyorum: Alın size fırsat, turist mi gelsin istiyorsunuz? O zaman medeniyetler beşiği Hatay’a turizm desteği vereceksiniz.
Hatay Halkı hakkını istiyor …
Hatay’ın en fazla vergi veren 7’nci il olduğunu hatırlatan Milletvekili Şahin, “Her fırsatta vaatlerde bulunan ancak sözlerini yerine getirmeyen AKP Hükûmeti taahhütlerini yerine getirmelidir. Hiç olmazsa şimdi, Hatay ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak bu uluslararası projelerde destek verin. İşte size fırsat. Devletine karşı her türlü sorumluluğunu yerine getiren Hatay halkı bu desteği hak etmektedir. Hatay halkı hakkını istemektedir. Bilesiniz ki hakkını gasp edenlere bu millet dersini de vermesini bilir. Sandıkta bu dersi size vereceğiz. Sevgili Hataylılar, CHP iktidarında hak ettiğiniz tüm yatırımları alacaksınız, söz veriyoruz.”
Hatay potansiyel bir turizm cenneti …
Hatay’ın 13 medeniyetin izlerini bıraktığı bir şehir olma özelliğine sahip bir kültür kenti olduğunu söyleyen Milletvekili Şahin, sahip olduğu kültürel değerler yanında zengin ve özgün mutfağının da, Hatay UNESCO tarafından dünyanın 26’ncı gastronomi şehri olarak ilan edildiğini belirtti ve şunları dile getirdi: “Tarihi boyunca kıtalar ve bölgeler arası ticarette önemli rol oynamış, yolcu ve hacı kervanları için konaklama yeri, kültür, alışveriş merkezi olmayı başarmış, tüm dünya tarafından kabul edilen bir kent olan Hatay; futbol, basketbol, voleybol, aba güreşleri gibi spor dallarındaki başarılarıyla da yıldızı parlayan bir şehir olmuştur. Yaklaşık 700 bin Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapması ve güvenlik endişelerinden kaynaklı olarak turizmi sekteye uğrayan Hatay’ın tarihî yerlerinin ve turizm çeşitliliğinin doğru tanıtılması için AKP Hükûmetinin çalışma yapması gerekirken hiçbir adım atılmamaktadır. Hatay’ın özellikle inanç, kültür ve turizmin önemli bir uğrak noktası olması gerekirken eldeki kültür varlıklarının doğru kullanılmaması reklam, tanıtım, organizasyon gibi eksikliklerinden dolayı daha sıradan turizm yerleşkelerinin dahi gerisinde kalmıştır. Denizler altındaki sayısız batıkla, dalış turizmiyle, toprakları altında gün yüzüne çıkmayı bekleyen arkeolojik kültürel miraslarıyla Hatay potansiyel bir turizm cennetidir. Sevgi, barış ve kültür başkenti, ilklerin ve enlerin şehri Hatay’ın turizminin canlandırılması için turizm teşviki yapılması gerekirken AKP Hükûmeti turizm bölgesi ilan etmesine rağmen Arsuz’da maden ocakları kimyasal atık tesisleriyle doğayı katletme yoluna gitmektedirler.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER