Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunCHP İlçe Teşkilatı, Gaffar Okan ve Uğur Mumcu'yu Ölüm Yıl Dönümlerinde Andı

CHP İlçe Teşkilatı, Gaffar Okan ve Uğur Mumcu’yu Ölüm Yıl Dönümlerinde Andı

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Teşkilatı, 24 Ocak 1993 tarihinde, evinin önünde katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu ölüm yıldönümünde andı.

İlçe binasında düzenlenen anma töreninde Mumcu’nun resimlerinin yer aldığı özel bir köşe hazırlandı. Uğur Mumcu adına yazılmış şarkıların çalındığı ve şiirlerin okunduğu anma töreninde bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Tüm devrim şehitlerinin ruhu şad olsun. Ocak ayı Gaffar Okkan, İsmail Cem, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve sayamadığımız pek çok değerimizi yitirdiğimiz ayların başında geliyor. Bu memlekette 90’lı yıllarda ülkeyi gerçekten etkisi altına alan bir terör örgütü vardı. Bir sürü aydınımızı faili meçhul cinayetlere kurban ettiler. Bu vatanın topraklarını devrimcilerin kanıyla suladılar. Bu gerçekleri yazan aydınlıkçı, devrimci ve mücadeleci yazar sevgili Uğur’u, evinin önünde katlettiler.

Geride bir kırık gözlük ve bir kalem bıraktılar. Düşüncelerinden ötürü hakkı olan yedek subaylığı vermediler ve sakıncalı piyade er olarak vatani görevini tamamladı ve bundan her zaman onur duydu. Buradan haykırıyoruz; hepimiz bir sakıncalı piyadeyiz. 90’lardaki kontrgerillalar şu anda iş başında. Geçmişte bu terör örgütlerini maşa olarak kullananlar şu anda işbaşındalar. Düşüncelerini hür bir şekilde ifade etmek isteyen tüm ilerici yazarları, gazetecileri içeri tıkıyorlar. Bu yaşadığımız faşizm değil de nedir? Bizler çocuklarımızla beraber faşizmi iliklerimize kadar hissediyoruz. Şunu bilsinler ki asla yılmayacağız. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gideceğiz ve bu yolda canımızı vermekten asla çekinmeyeceğiz. Bu uğurda canını vermekten çekinmeyen tüm devrim şehitlerini, saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mert Üs de, aydınlık yarınlar için yanmaya hazır olduklarını vurgulayarak; “Aydın insan, cumhuriyet ve Atatürk aşığı, büyük gazeteci Uğur Mumcu’yu anmak için toplandık. Uğur Mumcu bundan tam 29 sene önce, karanlık güçlerin alçak saldırısı sonucu aramızdan ayrıldı. O günkü acı ve yas bugün aynı dirilikle var olmaktadır. O dönemlerde Ali Gaffar Okkan gibi, Ali Aktaş gibi, Uğur Mumcu gibi aydınları, vatanseverleri katleden zihniyet, bugün aynı amaçla, aydın, vatansever ve Atatürkçü insanları hukuksuzca hapse atarak susturabildiklerini sanıyorlar. O karanlık zihniyet şunu iyi bilsin ki bir Uğur Mumcu gider, bir Uğur Mumcu gelir! Bizler aydınlık yarınlar için yanmaya hazırız!” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER