Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberCHP İskenderun Genclik kolları Başkanı Harmaoğlu dinozorları biz temizleyeceğiz diyerek istifa...

CHP İskenderun Genclik kolları Başkanı Harmaoğlu dinozorları biz temizleyeceğiz diyerek istifa etti

 

CHP İskenderun Genclik kolları Başkanı Erdem Harmaoğlu Görevinden istifa ettiğini açıkladı
Harmaoğlu sosyal medya hesabından duyurduğu istifasının bir veda degil hür ve kısıtsız eylemlerimizle partimizi daha ileriye taşımak adına bir fırsat arayışıdır..”olarak açıkladı ve ekledi dinozorları biz temizleyeceğiz.

CHP İskenderun Genclik kolları Başkanı Harmaoğlu dinozorları biz temizleyeceğiz diyerek istifa etti

Başkan Harmaoglunun açıklaması şöyle:
“9 Şubat tarihinden bu yana, toplamda 210 gündür CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı ve yöneticiliği görevini sürdürmekteyiz. Seçildiğimiz günün ardından hızlı bir şekilde faaliyet ve etkinliklere başlamış, üstüne düşenin kat kat fazlasını yapan bir İlçe Gençlik Kolları profili çizmiş bulunuyoruz.

İskenderun’un çeşitli mahallelerinde tespit ettiğimiz yoksul hanelere erzak yardımı yaparak, bu memleket için canını feda eden mehmetçiklerimizin aileleri ile sürekli irtibat sağlayarak ve taleplerini karşılayarak, tarafımıza iletilen iş bulma taleplerini bulunduğumuz konum itibarı ile çok zor olmasına rağmen karşılayarak, Gençlik Kolları profilinin sınırlarını aşan profesyonel bir yönetim anlayışını kazandırmış bulunuyoruz.

Nitekim; kadın haklarına, üniversite öğrencilerine, YKS mağdurlarına, KPSS faciasına, doğa ve çevre konularına ilişkin yapmış olduğumuz ses getirici basın açıklamaları ile sadece İskenderunlulara ve Hataylılara değil, Türkiye’deki birçok mecraya sesimizi ulaştırmış ve geri dönüşler alarak başarılı olduğumuzu teyit etmiş bulunuyoruz.

Eylemselliğimiz hususunda yersiz ve hız kesen pürüzler ortaya çıkarılmıştır.

Tüm bu anlatılanlara ek olarak, farkındalık yaratma girişimlerimizi somutlaştırarak partimizin Grup Başkanvekili Sayın Özgür Özel ve partimizin Genel Sekreteri Sayın Selin Sayek Böke Hocamız ile canlı yayınlar gerçekleştirmiş, pandemi sürecinde parti okulunu adeta evlere taşımış, farklı illerimizden ve yurt dışından olmak üzere toplam 166.804 insan tarafından naklen izlenerek bir ilke imza atmış bulunmaktayız. Her konuda anında refleks sergileyebilen İlçe Gençlik Kollarımız, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu ve partimizin manevi değerleri hakkında ahlaksızca ithamlarda bulunan kamu görevlisi hakkında gerekli idari ve adli tahkikatın başlatılması amacı ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunarak ciddiyet profilini ortaya koymuştur.

Tüm bu anlatılanlar; ilçemizdeki, ilimizdeki ve hatta Türkiye’nin çeşitli illerindeki dostlarımız, büyüklerimiz ve partililerimiz tarafından takdirlerle karşılanırken, birtakım çevreler tarafından ‘başına buyrukluk’ olarak nitelendirilmiş, eylemselliğimiz hususunda yersiz ve hız kesen pürüzler ortaya çıkarılmıştır. Her ne kadar eylemselliğimiz hususundaki bu hız kesici pürüzlerin zamanla ortadan kaybolacağını umut etsek de, ne yazık ki günden güne daha da artarak faaliyet alanımızı daraltmıştır.

Buna ek olarak, gençlerimizin ve yurttaşlarımızın problemlerine çözüm olma maksadı ile birlikte yola çıktığımız dostlarımızın yarı yoldan geriye dönmeleri, ideolojik ve etik yaklaşımdan uzak tavırları, partimizin kurumsal ve devrimci niteliğine uygun olmayan davranışları da pek tabii faaliyet alanımızın daralmasına birer etkendir. Bu daralmalar sonucunda görevi bırakmamız da kaçınılmazdır. Zira istifa, onurlu bir müessesedir.

Tüm bu anlatılanlar ışığında izah etmek istediğimiz şudur;

Lise, üniversite ve meslek yaşantımızda uğruna tavizler ve ödünler verdiğimiz, anne ve baba mirasımız, canımızdan çok sevdiğimiz Cumhuriyet Halk Partimiz elbette ki yıkılmaz bir kaledir. Önümüzdeki ilk seçimde iktidara geleceğinden hiçbir şüphemiz olmayan kıymetli partimizin tek bir oy bile fazla alması için çalışmalarımızı sürdürmekten asla geri kalmayacağız.

O gün çok yakındır, umutsuzluğa kapılmayın, dinozorları biz temizleyeceğiz…

Kişisel çıkarlar, partimizi zedeleyici kamplaşmalar ve siyaset etiğine sığmayan kavgalardan her zaman uzak kalmak için yoğun çaba sarf eden bizler, bu yersiz diyaloglara muhatap olmadan eylemlerimizi gerçekleştirmeliyiz. Bu bağlamda her fırsatta biz gençlere verdiği önemi dile getiren kıymetli Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun şu sözleri, CHP gençliği için bir görevdir:

“Bir ülkede diktatöre diz çöktüren sevgili gençler, sizinle övünüyoruz ve gurur duyuyoruz. Onlar gençleri göz ardı etti, biz baş tacı yapacağız. Sizlerden istediğim bir şey var. Siyasete ilgi gösterin. Siyaseti dinozorlardan temizleyin.”

Bizler yetişiyoruz, bizler geliyoruz, bizler çok yakın bir dönemin devrimci ve birikimli kadroları olacağız. O gün çok yakındır, umutsuzluğa kapılmayın, dinozorları biz temizleyeceğiz…

Bu bağlamda ve yukarıda izaha çalıştığım nedenlerle, görev sürem boyunca canla başla çalıştığım İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevimden gördüğüm lüzum üzerine ayrılıyorum. Bu bir veda değil, aksine yakın bir tarihteki birikimli ve devrimci yönetici kadroları memleketimize kazandırmak ve daraltılan faaliyet alanımızı genişletmek maksadı ile, hür ve kısıtsız eylemlerimizle partimizi daha ileriye taşımak adına bir fırsat arayışıdır…

Kamuoyuna saygılarımla…”

AV. ERDEM HARMAOĞLU

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER