Çarşamba, Mayıs 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberCHP Payas ilce başkanı Tellioğlu'ndan laiklik mesajı:"Din ile yönetilen bir devlet vardır....

CHP Payas ilce başkanı Tellioğlu’ndan laiklik mesajı:”Din ile yönetilen bir devlet vardır. Din ve devlet işleri ayrı tutulmamaktadır”

 

CHP Payas İlçe Başkanı İlter Tellioğlu, laiklik ilkesinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na girişinin 84. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Anayasa’nın 2. maddesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin “demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti” olduğu hükme bağlanırken, bu maddenin gerekçesinde laikliğin “her ferdin istediği inanca, mezhebe sahip olabilmesi, ibadetini yapabilmesi ve dini inançlarından dolayı diğer vatandaşlardan farklı bir muameleye tabi kılınmaması” anlamına geldiğinin belirtildiğini ifade eden Tellioğlu, Laikliğin, yalnızca din ve devlet işlerinin ayrılması değil, yurttaş olmaktan ulus olmaya kadar, duygu ve düşüncede, yönetim ve yaşamda çağdaş tutum, bilimsel yöntem ve akılcı yaklaşımı öngören bir dünya görüşü ve yaşam biçimini benimsemek olduğunu ifade etti.

DİN VE DEVLET İŞLERİ AYRI TUTULMUYOR

Tellioğlu, Laik sistemde, devlet yönetiminin, siyasal, toplumsal, hukuksal, ekonomik tüm alanların, bilimsel bulgularla, çağdaş uygarlığın verilerine ve gereksinmelerine göre düzenlendiğini ve uygulandığını, laiklik ilkesinin evrensel anlamının, bir yaşam biçimi olmasında yatmakta olduğunu kaydetti. Tellioğlu, “Günümüzde ne yazık ki laiklik ilkesi hiçe sayılmaktadır. Din ile yönetilen bir devlet vardır. Din ve devlet işleri ayrı tutulmamaktadır” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER