Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaDefneCHP Umut olmaktan cıkarıldı

CHP Umut olmaktan cıkarıldı

Hatay’ın Defne ilçesi Belediye Meclis üyesi Nazmi Altınöz partisinden istifa etti.

CHP Defne İlçe örgütünün seçimlerinde yaşanan şaibeler, partiye kayıtlı  olmayan kimselerin delege yapılmaları, delegelerin sandık yerine belirli bir kişi tarafından ve hemen hemen sadece birkaç aileden oluşmaları üzerine tepkisini ortaya koyan Belediye Meclis üyesi Nazmi Altınöz;  “Geldiğimiz süreçte , Siyaseti meslek edinmiş kendi çıkarlarını ülke ve parti çıkarlarının üstünde tutan, ortaya adamcılık, akrabalık , biat siyasetine çanak tutan kadrolar tercih edilerek nitelikli kadrolar kulvar dışına itilmiştir” eleştirilerinde bulundu.

CHP Defne Belediye Meclis üyesi Nazmi Altınöz, partisinden istifa gerekçesini şöyle dile getirdi:

CHP UMUT OLMAKTAN ÇIKTI/ÇIKARTILDI!

YILLARDIR SÜREN PARTİ ÜYELİĞİM BUGÜN İTİBARIYLA VERDİĞİM İSTİFAMLA SONA ERMİŞTİR!

CHP, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalizme tarihin en önemli darbesini vurmuş, kurtuluş savaşıyla kurulmuş Türkiye’nin en zengin, birikimli, donanımlı ve nitelikli insan kaynağına ve seçmenine sahip olduğu gibi, aynı zamanda ülkemizin tarihinde en büyük kurumsal yapısı ile en köklü partisi olma özelliği ile bilinen bir kitle partisidir. Bize bırakılan mirasa sahip çıkma ve gelecek kuşaklara geniş halk kitlelerini de içine katarak bırakma inanç ve kararlılığıyla uzun yıllar partiye emek harcadım. Partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden asla taviz vermeden mücadelemi sürdürdüm. Süreç içinde seçmen konumundaki nitelikli ve donanımlı dürüst kadroların yavaş yavaş partiden uzaklaştırılması her geçen gün beni ve benim gibi düşünen yol arkadaşlarımın en büyük kaygısı oldu. Bu kaygılarımızı defalarca toplantılarda dile getirdik. Söylemlerimizi dikkate almadıkları gibi düşmanca tavırlarla karşılaştık. Tüm engellemelere ve haksızlıklara rağmen mücadelemi sürdürdüm. Geldiğimiz süreçte , Siyaseti meslek edinmiş kendi çıkarlarını ülke ve parti çıkarlarının üstünde tutan ve bundan nemalanan anlayışın parti içindeki egemenliği demokrasiyi rafa kaldırmış demokrasiye olan inanç ikinci plana itilmiş, ortaya adamcılık, akrabalık , biat siyasetine çanak tutan kadrolar tercih edilerek nitelikli kadrolar kulvar dışına itilmiştir.

Ancak,

-Milletvekilleri aday listesi belirlenirken partinin kamuoyuna deklare ettiği gibi liyakat, nitelik ve vizyon sahibi olma kriterlerine aykırı davranılması. Nitelikten yoksun ve toplumsal karşılığı olmayan kişilerden oluşan bir milletvekili listesi hazırlanması.

-Seçimle gelmiş yöneticilerin görevden alınıp yerine atama yapılması.

-Seçim yapılmadan birkaç kişiyle masa başında oturup bir tarafa destek verebilecek üyelerin belirlenip delege yazılması.

-ilçe başkanlarının ortak bir bildiri hazırlayıp il başkanına destek vermeleri.

Bunlara benzer olumsuz   ve parti anlayışımıza aykırı birçok somut örnekle partinin ne hale getirildiğini üzülerek görüyor ve bir şey yapamamanın çaresizliği ile halkta partimize yükselen tepkinin ve gösterilen haklı tepkiye yanıt verememenin vicdani rahatsızlığı , yıllardır emek harcadığım partimden istifamı zorunlu kılmıştır. Yıllardır birlikte yol yürüdüğüm, parti konusunda benimle aynı kaygıları taşıyan tüm yol arkadaşlarıma dostluklarından, yoldaşlıklarından dolayı teşekkür ediyorum.

Barış, özgürlük, adalet, demokrasi mücadelesinden vazgeçmeden halkımın yanında ve onlarla birlikte kararlı adımlarla devam edeceğim.

Hak, hukuk, adalet ve demokrasi mücadelesi veren samimi , dürüst ve yürekli tüm canlara selam olsun.

Nazmi ALTINÖZ

Defne Belediye Meclis üyesi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER