Salı, Mayıs 7, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelCHP’de 2.Mullaoğlu dönemi

CHP’de 2.Mullaoğlu dönemi

CHP Hatay İl Kongresi yapıldı ve İl Başkanlığına Servet Mullaoğlu seçildi.
Kongrede, mevcut Başkan Mehmet Güzelmansur yeniden aday olmadı ve Servet Mullaoğlu tek aday olarak CHP’nin Hatay İl Başkanı oldu

Hatmek salonunda yüzlerce partilinin ayakta kaldığı Kongre’ye Partili Milletvekilleri Birol Ertem, Mevlüt Dudu, Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, eski Milletvekili ve Bakanlar Nihat Matkap ile Fuat Çay, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Kongre’nin ev sahibi sıfatıyla İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve eşi Meltem Güzelmansur, aday olan Servet Mullaoğlu ve eşi İlkem Mullaoğlu ile eski Milletvekili Hasan Akgöl, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları, yöneticileri, il delegeleri ile kalabalık bir partili grubu katıldı.
Dün saat 11.15’te başlayan CHP Hatay İl Kongresi’nde Divan Başkanlığına Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ seçildi. Gökdağ, açılışta yaptığı konuşmasında, ülkenin AK Parti iktidarı tarafından uçuruma sürüklenmekte olduğunu, tek kurtuluşun CHP’de olduğunu savundu ve tüm partilileri birlikte olmaya davet etti. CHP İl Kongresi’nde, daha sonra İl Yönelicisi Ali Mansuroğlu ile Menekşe Ünal, geçmiş döneme ait faaliyet raporu ile gelir gider bütçesi üzerine açıklamalarda bulundu.
Ardından siyasi konuşmalara geçildi. İlk konuşmayı, Milletvekili ve PM üyesi Mevlüt Dudu yaptı, ardından diğer Milletvekilleri ile Partililer, İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ile İl Başkan Adayı Servet Mullaoğlu konuşmalarını yaptı. Seçimlere ise saat 15.00’ten sonra geçilebildi.
CHP Hatay İl Kongresi’nde Kurultay Delegeliği ve İl Yönetim Kurulu üyeliği için çok sayıda kişi aday olmak istedi. Ortak yol olarak çarşaf liste ile seçimlere geçilmesi benimsendi.
Buna rağmen, Servet Mullaoğlu ve ekibi İl Yönetim Kurulu listesi hazırladı. Tüzüğe göre çarşaf liste ile seçimlerin yapılması Genel Kurul tarafından kabul edildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Kurultay üyeleri ise şu isimlerden oluştu; Servet Mulloğlu(370), Nazım Culha(352), Hasan Ramiz Parlar(345), İbrahim Yaman(343),
Lütfü Savaş(339), Yılmaz Şahutoğlu(330), Ender Çolakoğlu(324), Derya Altunay(301), Faik Çekin(299), Nihat Matkap(280), Yusuf Mansuroğlu(267), Mehmet Günenç(262), Kadın Kotası: Nermin Kara Yıldırım(212), Sünel Yılmaz Aksu(200), Fevziye Miçooğulları(182), Suzan Şahin(181), Sonay Aykut(180), Filiz Haksöz(177), Nalan Akkülah(142). Gençlik Kotası: Cem Karpuz(199).

CHP HATAY İL YÖNETİMİ

Av. Servet Mollaoğlu Başkanlığındaki yönetim ise şu isimlerden oluştu: Ferda Bakır, Nahide Bilgin, Serap Semerci, Davut Ocak, Ozan Öfkeli, Halil İbrahim Ögün, Akın Parlakyıldız, Nilgün Selçuk, Leyla Sakaroğlu, Mithat Serih, Hakan Tiryaki, Ali Rıza Toprak, Nevzat Vural, Eser Yangın, Ali Yolcu, Bekir Atahan, Kamil Atay, Mehmet Ay, Nihat Dağ, Bedi Bayram, Sibel Hakverdi, Şenur Baklacı, Erdoğan Ayhancı ve Nevzat Vural.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER