Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberCHP'de 98. Yıl Coşkusu

CHP’de 98. Yıl Coşkusu

CHP İskenderun ilçe örgütü Partilerinin 98. Yılını kutlama programı kapsamından etkinlik düzenledi. Sabah saatlerinde Anıt Alanında Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk bırakan CHP İskenderun İlçe Örgütü, akşam saatlerinde ise 98. Yıl etkinliği yaptı.

CHP İskenderun İlçe örgütünün düzenlediği bu etkinliğe, CHP Hatay milletvekilleri tam kadro, CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, eski bakanlardan Mehmet Dönen ve Nihat Matkap yanı sıra çok sayıda partili katıldı.
Etkinliğe İskenderun Belediye Başkanı Mehmet F. Tosyalı da kısa bir süre katıldı ve etkinlikten ayrıldı.

CHP İskenderun ilçe teşkilatı yönetimi ve partililer Atatürk Anıt alanında bir araya gelerek Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk sundu.

CHP’nin 98. Yıl etkinlik programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından programa katılan partililere hitaben konuşma yapmak adına kürsüye CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu geldi ve günün anlam ve önemine vurgu yapan bir konuşma yaptı. Mansuroğlu konuşmasında, “Cumhuriyet Halk Partisini kuranlar, kurtuluş savaşında Türkiye Cumhuriyeti’nin kaderini değiştirdiler. Bizim bugünlere gelmemizi sağladılar. Ama şunu üzülerek söylüyorum ki, şimdi Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci bir istiklal savaşına ihtiyacı var!” dedi.

Ülkenin başına çöken karabulutları dağıtmak için Cumhuriyet Halk Partisinin devrimci, demokrat, milliyetçi ve ilerici kadrolarına ihtiyacı olduğunun altını çizen Mansuroğlu “Bizler 98. Yılımızda şunu haykırarak söylüyoruz: ‘Sevgili Atatürk’ün bize emanet ettiği iki büyük eseri olan Cumhuriyet Halk Partisini yaşatmak ve iktidara taşımak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bu partinin Türkiye’de ele geçirilmeyen tek demokrat kalesinin kalmasını sağlayacağız. Çünkü Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı var, sizlere bize ihtiyacı var” diye konuştu.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu’nun ardından Kürsüye çıkan HBB Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin birer selamlama konuşması yaptılar.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER