Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberCHP’DE Üç Aday Yarışacak

CHP’DE Üç Aday Yarışacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun ilçe örgütü,15 Aralık Pazar günü 417 delegenin oy hakkı bulunduğu kongre, pazar günü Toyota Plaza Düğün Salonunda yapılacak. İlçe kongresine Cemal Yalçın, Semir Çıtanak ve Üçüncü kez adaylığını açıklayan mevcut başkan Yusuf Mansuroğlu yarışacak.Önce Mansuroğlu, dün Cemal Yalçın, bu gün de Semir Çıtanak, adaylığını açıkladı.

CHP’DE Üç Aday Yarışacak

 

Çıtanak: “İçe dönük değil dışa dönük bir örgütlenmeyi yaşama geçireceğiz”

İnsanların sorunnları için yola çıktığını söyleyen Semir Çıtanak, partide yaptığı aday açıklamasında; “17 yıldır ülkemizi yöneten, antidemokratik uygulamalarıyla yurttaşlarımızı bez<diren, yaşam alanlarına müdahale eden , demokratik haklarını kullanmak için sokağa çıkan gençlerimizi öldüren, işsizliğe çözüm bulamayan, kadın cinayetlerinin önünün açan bu iktidardan kurtulamadığımız için üzgünüz ve keyfimiz yok arkadaşlar. Bütün umudum gençliktedir ‘ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin genç ve dinamik neferleri olarak diyoruz ki; Bizler de bu demokratik yarışta tüm gücümüz ile var olacak ve gençliği parti içindeki hak ettiği yerlere ulaştıracağız” diyerek mesaj verdi. Davamız koltuk davası değil, davamız Chp’nin iktidarıdır vurgusunu yapan Çıtanak, “Tek sloganımız ‘ben sen’ yok, ‘BİZ’ varız. Biz büyük bir aileyiz. Yaşasın bu topraklarımızda yaşayan insanlarımızın birlikteliği. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

Cemal Yalçın: “Önce tabana sahip çıkacağız”

Cemal Yalçın “Önce tabana sahip çıkacağız. Biz önce partimizin tabanına sahip çıkacağız. Daha sonra partimizi büyütmek için elimizden ne geliyorsa gece gündüz demeden sahada çalışarak ilk yapılacak seçime partimizi hazırlayacağız” diyen CHP’nin adayı Cemal Yalçın, “Allah nasip eder, üyeler bizlere görev verirlerse; biz önce partimizin tabanına sahip çıkacağız” dedi.

Mevcut yönetimin görev yaptığı süre içerisinde 4 yılda iki seçim kaybettiğini vurguları. Yalçın, “Cumhuriyet Halk Partisinin il yönetim kurunda görev yaptım” dedi ye mevcut yönetimi eleiştirdi.

CHP’DE Üç Aday Yarışacak

Cemal Yalçın “Mevcut yönetim, yönetici arkadaşlarım 4 yıl görev yaptılar. Bu süre içerisinde maalesef iki seçim kaybettik! Ben bu süreç içerisinde başarı çalışmaları, artıları-eksileri vardır, ben bunu konuşmak istemiyorum. Artı ve eksilerini sayın delegeler Pazar günü bu karneyi verecekler. Sınıfı geçerler veya kalırlar bilmiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nde bugün büyük bir kriz var, eğer biz iktidar olacaksak, önce kendi semtimizden, kendi mahallemizden, İlçemizden Ankara’ya kan akışını sağlamamız lazım. Kan akışını sağlamamız için de sokakta kapı kapı gezip çalışmamız lazım. Güçlü bir tabanımız var. Biz önce tabanımıza sahip çıkacağız. Tabiri caizse pirince giderken bulgurdan olmayacağız. Ben buradan bütün parti büyüklerime sesleniyorum. Lütfen herkes elini taşın altına koysun, bu partinin İskenderun’da güçlenmesi için elinden gelen her şeyi herkes yapsın. Biz sahaya ineceğiz, koltuğa yapışıp kalmayacağız. Belki bu koltukta oturmak bize iktidarı getirmez ama sahada çalışmak bize iktidarı getirir” dedi.

Mansuroğlu: “Sokaktan, mücadeleden geldim. Örgüt terbiyesiyle yetiştim”

Adaylığını önce İskenderun CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu eşi İlmiye Mansuroğlu ve kalabalık partili grubunun katılımıyla açıkladı.

İskenderun CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “Kimseden icazet almadım, sokaktan, mücadeleden geldim. Örgüt terbiyesiyle yetiştim Bilerek yanlış yapmadım. Çok kayıplar yaşadım ama dost, arkadaş kaybetmemek için her şeyi yaptım. Bir tek şey yapmadım; CHP´nin direksiyonunu sağa kırmadım.

Burada olduğum sürece de direksiyonun sağa kırılmasına müsade etmeyeceğim. Yolda beraber yürüdüklerime de çelme atmadım, onları satmadım. Bilerek kavga etmedim ama kavgadan da kaçmadım. kendi irademle aday oldum. Kimseden icazet almadım. Askerliğimi yıllar önce yaptım, vatan görevimi yine yaparım, ama kişilere asla hizmet etmedim, etmem de.”

Seçimde adaylık düşünen bazı isimlerin olduğunu da belirten Mansuroğlu, onlara başarı diledi ve ´listesini yaptı´ şeklinde dedikoduların olduğun duyduğunu belirterek, “Henüz listede bir isim bile belli değil. Dedikodulara kanmayın. Herkesin önerisi dikkate alınır ve listelerin hazırlığı son gün yapılır. İçki masalarında, dedikodularla liste yapılmaz” şeklinde konuştu.

Adaylığını açıklayacak kişiler arasında birkaç gün öncesine kadar kendisiyle birlikte olanların, istemese de kendisine biat edenin de bulunduğunu savunan Mansuroğlu, “Bunları sizlere havale ediyorum. En sağlıklı kararı sizlerin vereceğine inanıyorum. Buradan adaylığımı açıklıyorum ve desteğinizi istiyor, bekliyorum. Ben ilçe başkanı olmaktan önce insanım ve gözlerim kapalı kendimi size teslim ediyorum” dediği konuşmasında cezaevinde yatanlalrı da işaret ederek “düşüncelerinden dolayı içeride yatanlara selam olsun” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER